Yerleşkemizdeki Metruk Binalar Yıktırıldı

12.05.2020

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kuzey Yerleşkesinde metruk halde bulunan binalar ihalesi yapılarak yıktırıldı. Göztepe köprüsünün üst tarafında Üsküdar Ünalan mahallesinde koruma duvarları ile çevrili alanda bulunan 2 bloktan oluşan binalar daha önce Karayolları Bölge Müdürlüğünce lojman binaları olarak kullanılmıştı.

İlgili alanın Üniversitemize devrini müteakip, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemizce deprem performans analizi yapılan binaların dayanıksız olduğu belirlendiğinden dolayı kullanılması mümkün olmamış ve Üniversitemiz Senatosu tarafından binaların yıkılması kararı alınmıştır.

Zaman içinde giderek metruklaşan ve tehlike arz eden binaların yıkılması için ihaleye çıkılarak 8.05.2020 tarihinde yıkım işlemi başarıyla tamamlandı.

Üniversitemiz TEKNOPARK’ının bu alanda konuşlanması planlanmakta olup konuyla ilgili çalışmalar sürdürülmektedir.