Üniversitemizde Uzmanlardan Koronavirüs Bilgilendirme Programı

06.03.2020

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkarak kısa sürede tüm dünyaya yayılan koronavirüs (Kovid-19) salgını hakkında Üniversitemiz personeli ve öğrencilerimizi bilinçlendirmek amacıyla, 4 Mart Çarşamba günü Aşık Paşa Konferans Salonumuzda bir bilgilendirme paneli gerçekleştirildi. Tıp Fakültemiz Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalından Prof. Dr. Haluk Vahaboğlu panelin moderatörlüğünü üstlenirken, yine aynı anabilim dalından Doç. Dr. Ferhat Arslan ve Doç. Dr. Yasemin Çağ konuşmacı olarak yer aldı.

Personelimiz ve öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği panele Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yaşar Bülbül, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Faruk Bal, Genel Sekreter Yardımcımız Ali Ramazan Tak, Tıp Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Mahmut Tayyar Kalcıoğlu, Diş Hekimliği Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Hasan Küçükkolbaşı, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Ali Tan ve Tıp Fakültemiz Kurucu Dekanı Prof. Dr. Mustafa Samastı iştirak etti.

“Koronavirüs Nedir, Ne Değildir? Nasıl Korunmalıyız?” adlı etkinlik, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yaşar Bülbül’ün kısa açılış konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Yaşar Bülbül konuşmasında, programın öneminden bahsederek büyük bir ciddiyet ve özveriyle çalışmalarını yürüten Tıp Fakültemiz öğretim üyelerini kutladı. Açılıştan sonra gerçekleşen panelde, uzman hekimlerimiz virüsün etiyolojisi ve epidemiyolojisi hakkında önemli bilgiler paylaştı ve salgından korunmak için alınması gereken tedbirleri katılımcılara aktardı.