Üniversitemizde 23 Mart Pazartesi Günü Uzaktan Eğitim Başlıyor!

21.03.2020

Koronavirüs salgınının ülkemizde görülmesi üzerine Üniversitemiz salgının yayılmasını önleme amaçlı tedbirlerini hızla aldı. Bu tedbirler doğrultusunda Üniversitemizdeki ortak mekanlar dezenfekte edildi, öğrencilerimiz ve personelimiz hastalık hakkında bilgilendirildi, yemekhane denetimleri arttırıldı, yurt dışından gelen öğrenci ve personelimize uygulayacakları tedbirler hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca İstanbul Medeniyet Üniversitesi Yönetim Kurulu 11.03.2020 tarihinde 2020/07-14 nolu kararı ile fakülte ve idari birimlerin temsilcilerinden oluşan Koronavirüs Kontrol ve Korunma Komitesi’ni (KOVKOM) kurdu. Bunlara ilave olarak Üniversitemiz, Yüksek Öğretim Kurulu’nun 13.03.2020 tarih 73112577-000-E.21113  nolu kararında bildirilen tüm tedbirleri alarak uygulamaya koydu. Bu kapsamda 60 yaş ve üzerinde bulunanlar, hamileler, engelli çalışanlar, kronik hastalıkları olanlar gibi dezavantajlı grupların idari izinli sayılması; personelin tüm yurtdışı çıkışları ve bütün yurtdışı faaliyetlerinin iptal edilmesi ve yurt dışı çıkış ve giriş yapan öğrencilerin tespit edilerek bilgilerinin ilgili kurumlar ile gerekli tedbirleri almaları amacı ile paylaşılması gibi tedbirler uygulandı.

Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanlığı kararı gereğince, Üniversitemizde eğitim-öğretim faaliyetleri 16 Mart - 05 Nisan 2020 tarihleri arasında durdurulmuştu. YÖK Başkanlığının uzaktan eğitimle ilgili 18.03.2020 tarihli açıklaması doğrultusunda da, Üniversitemizde 23.03.2020 tarihinden itibaren uzaktan eğitime başlanacak olup teorik derslerin uzaktan eğitime geçirilmesi için gerekli tüm hazırlıklar tamamlanmıştır. Bu kapsamda uzaktan eğitimin nasıl uygulanacağına dair bütün öğretim elemanlarına el kitabı ve video yoluyla eğitimler verilmiş; öğrencilerimize e-posta ve SMS yoluyla bilgilendirmeler yapılmıştır. Ayrıca Fakülte ve Bölüm web sayfalarında da gerekli duyurular yapılmış ve uzaktan eğitimde kullanılacak platformlarla ilgili kılavuz ve videolar yayınlanmıştır.

Üniversitemizde 23 Mart Pazartesi günü başlayacak olan uzaktan eğitim sürecinde engelli öğrencilerimiz de dikkate alınarak teorik derslerin takip edilmesine imkan verecek şekilde internet altyapısı kullanılacak olup dersler, tekrar izleme imkanı verecek şekilde kayıt altına alınarak verilecektir. Sınavlar ve öğrenci başarısının değerlendirilmesine ilişkin takvim ise daha sonra ayrıca bildirilecek olup sınav sürecinin “kayıt altına alınarak hukuki açıdan denetlenebilir olma" koşulunu sağlaması kaydıyla dijital ortamda da yapılabilmesi için gerekli hazırlıklar sürmektedir. Uygulamalı eğitimler de uygun zamanda, yoğunlaştırılmış akademik takvim oluşturulmak suretiyle yapılacaktır.

Uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerimizin kendilerine e-posta ve SMS yoluyla gelecek bildirimleri ve Fakülte ve Bölümlerinin web sayfalarındaki duyuruları takip etmeleri gerekmektedir. Öğrencilerimiz süreçle ilgili her türlü sorun ve sorularını doğrudan bölümlerindeki hocalarına iletebilirler. Tüm öğrencilerimize ve hocalarımıza uzaktan eğitim sürecinde başarılar diliyoruz.