“Tütün ve Tütün Mamulleri Analiz Araştırma ve Geliştirme Laboratuvarı” Faaliyete Geçti

02.01.2024

Üniversitemiz ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan protokoller kapsamında kurulan “İstanbul Medeniyet Üniversitesi-Tarım ve Orman Bakanlığı Tütün ve Tütün Mamulleri Analiz, Araştırma ve Geliştirme Laboratuvarı”nda sigara dışındaki tütün mamullerinin fiziksel ve kimyasal analizleri (ISO15152-ISO15153) yapılabilir duruma geldi.

Bu kapsamda laboratuvarımız, Puro, Sigarillo, Nargilelik Tütün Mamulü, Pipoluk Tütün Mamulü, Sarmalık Kıyılmış Tütün Mamulü kategorilerinde bakanlıkça onaylanan laboratuvar listesine eklendi.

Tütün ve tütün mamullerine yönelik üretim, ihracat/ithalat, piyasaya arz aşamalarında mevzuat uyarınca yapılması gereken analizleri gerçekleştirebilecek laboratuvarımız, Türkiye’de bu kapsamdaki ilk bağımsız hizmet laboratuvarı olarak numune kabulüne ve analizlere başladı. Üniversitemiz ile Tarım ve Orman Bakanlığının bu iş birliği sonucunda, bugüne kadar ancak yurt dışında gerçekleştirilebilen analizler, Üniversitemiz Tütün ve Tütün Analiz Araştırma ve Geliştirme Laboratuvarı ile ilk kez ülkemizde  gerçekleştirilmektedir.