TÜBA Döngüsel Ekonomi Sempozyumu Tamamlandı

23.02.2021

Üniversitemiz ile TÜBA-Sürdürülebilir Kalkınma, Finans ve Çevre Çalışma Grubu, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümler Ağı (UN SDSN) ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ortaklığında düzenlenen ve Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik’in Organizasyon Komitesinde yer aldığı "Döngüsel Ekonomi Sempozyumu" 19-20 Şubat 2021 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarını İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü ve TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bulut ve TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in gerçekleştirdiği sempozyumun “Döngüsel Ekonomide Kamu Politikaları” başlıklı ilk oturumuna konuşmacı olarak T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, T.C. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Mehmet Selim Bağlı katıldı.

Sempozyumun ikinci gününde toplam 5 oturum gerçekleşti. Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik’in başkanlığını yaptığı “Döngüsel Ekonomi ve Finansal Perspektifler (SKA12, SKA 17)” konulu 4. Oturuma Hamad bin Khalifa Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Faruk Aysan, İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Saraç, Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Vedat Akgiray ve İbn Haldun Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Kemal Yılmaz konuşmacı olarak katıldı.

Sempozyumun birinci günündeki sunumları buradan, ikinci gündeki sunumları ise buradan izleyebilirsiniz.