Tömer Öğrencilerimiz Erguvan Gezisinde

05.05.2019

Üniversitemiz Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (İMÜ TÖMER) bünyesinde Türkçe öğrenimi gören yabancı uyruklu öğrencilerimiz, 02 Mayıs 2019 tarihinde Öğr. Gör. Resul Altuntaş ve Öğr. Gör. Habibe Demir ile birlikte Emirgan Korusu ve Boğaziçi Koyları gezisi düzenledi. Geziye Osmanlı tarihinde bir döneme de adını vermiş, çok önemli bir kültürel ve sosyal değişimin simgesi olan Lale Festivali’nin düzenlendiği Emirgan Korusu ile başlandı. Yoğun bir öğrenim sürecinde olan öğrencilerimiz yeni bir kura başlamanın hemen öncesinde erguvanlarla da süslenmiş olan Boğaziçi Koylarını gezerek dinlendiler. Gezi boyunca hem kültürümüzün maddi varlıklarına tanıklık ettiler hem de ilerletmiş oldukları Türkçeleri ile oradaki halkımızla, özellikle de gençler ve çocuklarla çok yakın bağ kurdular. Planlanmamış olarak gelişen bu tanışma, kaynaşma ve birlikte eğlenme ortamı hem öğrencilerimizin Türkçe öğrenme serüvenlerinde kat ettikleri yolu göstermesi hem de sıcakkanlı bir atmosferle kültürel etkileşimde bulunabilmeleri bakımından önemli oldu.

İBB’nin misafiri olarak İstinye Sosyal Tesislerinde öğle yemeği yendikten sonra İstinye, Yeniköy, Tarabya, Rumeli Hisarı, Bebek, Arnavutköy, Ortaköy ve Beşiktaş güzergahları dolaşıldı ve bu semtlerdeki paha biçilemez tarihi eserlerimiz hakkında gerekli tarihi ve turistik bilgiler paylaşıldı.