TEAM IMU Hawk Takımımız Bursa’da

27.04.2023

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Kontrol ve Kumanda Sistemleri Ana Bilim Dalı’nda görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Haluk Bayram’ın danışmanlığını yaptığı İMU Robotik Kulübü öğrencilerinden oluşan TEAM IMU Hawk takımı, Bursa’da düzenlenen TEKNOFEST 2023 Uluslararası İHA yarışmasına finalist olarak katıldı.

25 – 29 Nisan tarihleri arasında Bursa Yunuseli Havalimanı’nda gerçekleşen yarışmaya Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik ve Genel Sekterimiz Doç. Dr. Ekrem Tak ziyarette bulunarak öğrencilerimize iyi dileklerde bulundu.

Saha Robotiği Laboratuvarı ve Robotik Kulübü üyelerinden oluşan TEAM IMU Hawk takımı, otonom kabiliyetleri bulunan hava, suüstü ve kara robotik sistemleri üzerine çalışmalar yapmaktadır. Ulusal ve uluslararası birçok yarışmaya katılmış, projeler geliştirmiş, bunun sonucunda çeşitli dereceler elde etmiş olan TEAM IMU Hawk, 2018 yılından itibaren insansız hava araçları yarışmasına katılan takımımız kümülatif bir bilgi birikimi elde etmiştir.