Rektörümüzden Bartın Üniversitesine Ziyaret

11.08.2020

Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik, Bartın Üniversitesi’ni ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun’la iki üniversite arasında yapılabilecek iş birlikleri konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, görüşmede Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ihtisaslaşma kapsamına alınan Bartın Üniversitesi'nin 'Filyos Yatırım Havzası' odağındaki 'Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları' alanına yönelik hedeflerinden bahsetti. Rektörümüze ziyareti için teşekkür eden Prof. Dr. Uzun, Sosyal İşbirlikleri Bölgesi Uygulama ve Araştırma Merkezi (SOSYOPARK) alanında iki üniversitemizin yapabileceği iş birliktelikleriyle birikimlerini katma değere dönüştürebilme potansiyelini vurguladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik de Rektör Uzun’a teşekkür ederek SOSYOPARK projelerimiz hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Çelik, “20. yüzyılın sonunda kentler artık modern hayatın vazgeçilmez yaşam alanları haline gelmiştir. Kentlerin bu yığılmışlığı da aynı zamanda daha önce ön görülebilen; ancak düzeyi, boyutu tam ölçülemeyen, insan ve dış dünya ilişkilerini ortaya çıkarmıştır. Bu noktada SOSYOPARK, bir bakımdan teknoparkların gördüğü işlevi, sosyal alanda görmesi beklenen bir oluşumdur. Üniversiteler, belediyeler, merkezi idarenin taşra birimleri ve sivil toplum örgütleriyle, özel sektörden bu alanda yer almak isteyenlerin bir araya gelebileceği bir mekanizmadır. Bu düşüncelerle Bartın Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun’a göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.