Rektörümüz Yükseköğretimde Uluslararasılaşma ve Mülteci Öğrenciler Forumu'na Katıldı

08.02.2019

Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik  Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Prof. Dr. Sadettin Ökten Konferans Salonu’nda organize edilen Yükseköğretimde Uluslararasılaşma ve Mülteci Öğrenciler forumu'na katıldı.

Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yürütülen “Ortadoğu’da Akademik Mirası Koruma Projesi” kapsamında, “Yükseköğretimde Uluslararasılaşma ve Mülteci Öğrenciler Forumu” Karabük'te gerçekleştiren programa, Karabük Valisi Fuat Gürel, YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Rahmi Er, Cibuti Yükseköğretim ve Araştırma Bakanı Dr. Nabil Mohamed Ahmed, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi ve Ortadoğu’da Akademik Mirası Koruma Projesi Koordinatörü Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Cibuti Büyükelçisi Aden Hüseyin Abdillahi, Çad Büyükelçisi Adem Dangaynakurget, Somali Büyükelçisi Jama Abdullahi Mohamer, Türkmenistan Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sinan Yıldız, İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Süleyman Arslan ile 30’a yakın üniversite rektörü, il protokolü, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Yükseköğretim Kurulu tarafından, Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülen “Orta Doğu’da Akademik Mirası Koruma” projesi kapsamında uluslararasılaşma ve mülteci öğrenciler konusunun kapsamlı bir biçimde ele alındığı, sorun alanlarına ilişkin tespitler ve çözüm önerilerinin paylaşıldığı “Yükseköğretimde Uluslararasılaşma ve Mülteci Öğrenciler Forumu”na katılan Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik  önemli isimler tarafından yapılan konuşmaları dinledi.