Rektörümüz Kütüphane İnşaat Alanını Ziyaret Etti

08.02.2019

Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik ve beraberindeki heyet inşaat çalışmaları devam eden Üniversitemiz kütüphane binasını ziyaret edip, inşaat çalışmalarını yürüten firmanın yetkililerinden yapılan faaliyetler hakkında kapsamlı bilgi aldılar.

23.11.2018 Cuma günü  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç gibi birçok önemli ismin katılımıyla temeli atılan ve Ziraat Bankası sponsorluğunda yapılacak olan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat Bankası Kütüphanesi binasının çalışmaları hızla devam ediyor.

Tüm kontrolleri ve süreç yönetimi Üniversitemiz Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından yürütülecek olan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat Bankası Kütüphanesi tamamlanmasının ardından 11.255,61 m²’lik kitaplık ve okuma salonu kapalı alanı, 350 şer m²’lik 12 adet ofisi, seminer ve toplantı odaları, kafeterya gibi sosyal alanları, açık ve kapalı otopark alanları ile birlikte 1 milyon kitap kapasitesi ile hizmet verecek. 06.04.2018’de ihalesi yapılan ve 05.06.2018’de sözleşmesi imzalanan Kütüphanemiz sahip olduğu 28.000,00 m²’lik kapalı alanıyla ülkemizin en büyük kütüphanelerinden birisi olacak.