Rektörümüz Bölümlerimizle Buluşuyor

16.11.2020

Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik, Üniversitemiz bölümlerinde görev yapan akademik personelle istişarelerde bulunmak üzere bölüm toplantıları düzenliyor.

Kasım ayında başlayan toplantılar kapsamında Rektörümüz ilk olarak sırasıyla, 5 Kasım 2020 tarihinde Tarih Bölümümüzün, 6 Kasım’da İşletme ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümlerimizin, 10 Kasım’da İktisat, Maliye ve Uluslararası İlişkiler Bölümlerimizin ve 13 Kasım’da Bilgi ve Belge Yönetimi, Sanat Tarihi ve Bilim Tarihi Bölümlerimizin hocalarıyla bir araya geldi. Toplantılara Fakülte Dekanları ve Bölüm Başkanları, bölümlerin öğretim üyeleri ve diğer akademik personeli iştirak etti.

Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Yaşar Bülbül, Prof. Dr. Fatih Sarıoğlu ve Prof. Dr. Sadrettin Pençe ile Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Ekrem Tak’ın da Rektörümüze eşlik ettiği toplantılarda, bölümlerimizin eğitim konuları, akademik kadroları ve ihtiyaçları masaya yatırıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik toplantılarda gerçekleştirdiği açılış konuşmalarında, bölümlerimizle sırasıyla birebir görüşmeler yapmayı planladıklarını vurgulayarak bu toplantılarda eğitime yönelik çeşitli ihtiyaçları, öğrencilerimizle, personelimizle ve akademik kadrolarla ilgili meseleleri ve bölümlerimizle ilgili pek çok konuyu istişare etmeyi arzuladıklarını belirtti. Konuşmasında özellikle araştırma görevlisi personelimizin pek çok boyutta ihtiyaç duyduğu rehberlik ve desteği kendilerine sunmayı önemsediklerini belirten Rektörümüz, YÖK’ten talep edilen akademik yükseltmelerin son durumu ile ilgili de detaylı bilgi verdi.

Akademik kadroların durumu, öğrencilerimizin ihtiyaçları, idari personelin arttırılması yönünde alınan tedbirlerle ilgili de bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Çelik, öğrencilerimiz bağlamında şu sözleri kaydetti: “Bizim öğrencimiz Medeniyet’in yeni kültüründe İstanbul’un biraz daha farklı bir öğrenci kitlesi olmaya başladı. Okumaya ehemmiyet veren, ilmi dikkate alan, olabildiğince üniversiteyle ilgi kuran bir öğrenci kitlesi doğmaya başladı. Kütüphanemiz açıldığında burayı 24 saat esasında kullanmayı düşünüyoruz… Hocamız, öğrencimiz orada 24 saat kalabilsin istiyoruz… Kulüplerle daha yakın ilgi kurmaya çabalıyor ve onları güçlendiriyoruz. Dış ortamlarla öğrenciyi ilişkilendirecek temaslarımızı oluşturuyoruz. Hocalarımızı o anlamda birtakım projelere davet edeceğiz.”

Uzaktan eğitimle ilgili planlamaların ve alınan tedbirlerin de konuşulduğu toplantılarda, Fakülte Dekanları, Bölüm Başkanları ve bölümlerin akademisyenleri söz alarak Rektörümüze ve Rektör Yardımcılarımıza sorularını yönelttiler.

Bölüm istişare toplantıları ilerleyen günlerde Üniversitemizin diğer bölümleri ile devam edecek.