Psikoloji Bölümü Öğrencilerine Staj İmkanı

05.08.2020

Üniversitemiz Psikoloji Bölümü lisans müfredatında zorunlu ders olarak yer alan “Psikolojide Alan Çalışması” dersi kapsamında, dördüncü sınıf öğrencilerinin staj uygulamaları 24 Temmuz 2020 itibarıyla başladı. Psikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. F. Işıl Bilican Yurteri koordinatörlüğünde, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan işbirliği sonucunda 30 öğrencimize üç farklı hastanede staj imkanı sağlandı. Öğrenciler, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde staj yapmak üzere gruplara ayrılmış olup staj uygulamalarını 24 iş günü boyunca yapmaya devam edecekler. Geriye kalan dördüncü sınıf öğrencilerinin Güz döneminde staj uygulamalarını tamamlamalarına yönelik çalışmalar ise sürdürülmektedir.

Ülkemizdeki Psikoloji bölümlerinin müfredatları da incelendiğinde, lisans müfredatında zorunlu staj uygulaması dersinin yer alması üniversitemizi ve Psikoloji bölümünü öne çıkaran bir artı olarak görülmekte, ayrıca lisans öğrencileri için önemli bir deneyim fırsatı sağlamaktadır. Psikoloji Bölümü tanıtım broşürüne, lisans müfredatına ve güncel duyuru, haber ve etkinliklere buradan ulaşılabilir.