Medeniyet Üniversitesi’nde 3. Serebral Palsi Sempozyumu Yapıldı

09.04.2019

Medeniyet Üniversitesi FTR kliniğinin gerçekleştirdiği çocukluk çağı engellerinin başında gelen Serebral Palsi daha çok motor bozukluklarının ele alındığı bir sempozyumken bu sene görme, işitme, konuşma, pulmoner, gastrointestinal, üriner, ağrı, spastisite ve osteoporoz gibi problemlerine çocuk kliniği doktorlarının da katılımı ile 5 nisan 2019 tarihinde 3. Serebral Palsi Sempozyumu olarak yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Sempozyuma katılan Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik açılış konuşmasında şunları kaydetti: Kainatın işleyiş kurallarını keşfetme yönündeki her adım şüphesiz hepimizin yaşam kalitesini yükselten önemli katkıdır. Bu yönde genel olarak insanlık camiası, özelde de bizim medeniyetimiz ekseninde asırlara dayanan büyük bir mirasa sahibiz.Bilimin bize kazandırdığı en önemli husus, bir durum, olay karşısında insanlık olarak mutlaka alabileceğimiz bazı tedbirler olduğu, daha iyi şartların sağlanmasını temin edebileceğimiz olmuştur.

Açılış konuşmalarının ardından oturumlara geçilerek, konuşmacılar ve katılımcılar interaktif olarak Serepral Palsi konusunu tartışarak fikir alışverişinde bulundular.