Medeniyet Üniversitesi Öğrencilerinden Dünya Sosyal Hizmet Gününe Özel Sosyal Farkındalık Projesi

22.03.2019

Üniversitemiz; İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT’nin destekleriyle bugün çok özel bir Sosyal Farkındalık Projesine imza attı.

Her yıl Mart ayının 3. haftası kutlanan Dünya Sosyal Hizmet Gününü referans alarak yürütülen çalışma kapsamında; yaşlı ve engellilerin yoğun olarak kullandıkları bir hatta sefer yapan ve özel olarak bu güne tasarlanan İETT otobüsünde, Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerimiz, yaşlı ve engelli yolculara seyahat esnasında yardımcı oldular.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yaşar Bülbül proje lansmanında yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Üniversitemizin temel hedeflerinden biri de sosyal geleceğimize imza atmaktır. Bu açıdan öğrencilerimiz bizim bu misyonumuzun farkında olarak çok kıymetli bir iş yapmışlar. Biz de SOSYOPARK’ımızla ve Sosyal Hizmet bölümümüzle projelerimizle etkin bir şekilde sosyal alanda var olmaya çalışıyoruz. Bizler İstanbullu olarak şunun da farkındayız ki İEET, sosyal hizmetler açısında önemli bir faktör ve oyuncudur. Bu projeyle iki özde dost bir araya gelmiş olduk. Bu ve benzeri projelerin de devamını diliyoruz. İEET Genel Müdürümüze destek ve teveccühlerinden dolayı teşekkür ediyoruz, işin mutfağında olan öğrencilerimiz muhabbetle kucaklıyoruz, onları gururla alkışlıyoruz.”

İETT Genel Müdür Yardımcısı Hasan Özçelik ise “Bu güzel etkinliğinin fikir sahibi olan Medeniyet Üniversitesine ve emekleriyle bu organizasyona anlam katan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Toplum olarak sosyal hassasiyetleri yüksek bir toplumuz. Ama teknoloji ve modern çağ ile birlikte bazı geleneksel alışkanlıklarımız yok olmaya yüz tuttu. Bizim İETT vasıtasıyla günde taşıdığımız yolcu sayısı 4 milyon. Bu taşıdığımız yolcular içerisinde, yaşlı, engelli ve hamile insanlar var. Bu insanlara göstereceğimiz hassasiyetle biraz daha sosyal farkındalık yaratabiliriz diye düşünüyorum. Bu bağlamda bu etkinliğin amacına ulaşması açısından emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Yapılan konuşmaların ardından; üniversitemizin Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri, Harem İETT peronlarından sosyal hizmet gününe özel giydirilmiş İETT otobüsüyle sefere çıktı.