IV. Diyabet Online Öğrenci Sempozyumu

01.02.2021

4. Diyabet Online Öğrenci Sempozyumu 23 Ocak 2021 tarihinde gerçekleşti. 2017 yılından bugüne her yıl kasım ayında düzenlenen öğrenci sempozyumu, bu yıl pandemi koşulları nedeniyle ocak ayına ertelenerek online olarak gerçekleşti. Türkiye’nin çeşitli illerinden beslenme ve diyetetik, hemşirelik ve tıp fakültesi öğrencileri programa katıldı. Programda COVID-19 pandemisinin diyabete olan etkisi konuşuldu. Sempozyumda İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi akademisyenlerinin söz almasının yanında bu yıl ilk kez öğrenci sunumları da programda yer aldı. Programın “Söz Öğrencilerimizde!” oturumunda hemşirelik ve beslenme ve diyetetik bölümü öğrencileri başarılı sunumlar yaptı. Her yıl programda yer alarak gelenekselleşen öğrenci bilgi yarışması bu yıl “Kahoot!" Programı üzerinden yapıldı. Kazanan öğrenciye Türk Fizyolojik Bilimler Derneği’nin “İnsan Fizyolojisi” kitabı armağan edildi. Sempozyum önümüzdeki yıl yan yana, sağlıkla buluşabilmek temennileri ile son buldu.