ETDTFA – Education and Training Development for the Treatment of Food Allergies Projesi
Macaristan’dan Budapest Business School (BBS)’un koordinatörü, Portekiz’den Portucalense University (UPT), Slovakya’dan János Selye University (JSU) ve Türkiye’den İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin (IMU) ortağı olduğu ETDTFA projesiyle HoReCa sektöründe besin alerjileri konusunda eğitimler verilecek.
Besin alerjileri bağışıklık sisteminin besinlere karşı anormal yanıt vermesidir. Besin alerjileri günümüzde anafilaktik reaksiyonların en önemli sebebidir ve bu nedenle toplum sağlığı sorunu olarak kabul edilmektedir.
HoReCa sektörünün besin alerjileri konusunda bilgilendirilmesi ve besin alerjisi olan müşterilerine güvenli seçenekler sunabilmesi oldukça önemlidir.
ETDTFA projesinin amacı nedir?
ETDTFA projesinin hedefleri nedir?
İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Bilim Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Yavuz, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyeleri Dr. Öğretim Üyesi Havvanur Yoldaş İlktaç ve Dr. Öğretim Üyesi Burcu Aksoy Canyolu projenin Türkiye’deki yürütücüleri ve araştırmacılardır. Ocak 2023’te başlayan ve 25 ay sürmesi planlanan projenin ilk çalıştayı ekim ayında Portekiz’de, ikinci çalıştayı ise 2024 yılında Türkiye’de İstanbul’da gerçekleştirilecektir.