İMÜ’de Bilim Şenliği Sona Erdi

26.04.2019

Üniversitemizin Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin, “Kampüste Bilim, Bilimde Şenlik Var” adı ile gerçekleştirdiği İstanbul Medeniyet Üniversitesi (İMÜ) Bilim Şenliği, 24-25 Nisan 2019 tarihlerinde Güney kampüsü açık alanında gerçekleştirildi. TÜBİTAK destekli ilk şenlik olarak “Kampüste Bilim, Bilimde Şenlik var” bilim şenliğine Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik, Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve temsilcileri, çok sayıda misafir öğrenci ve üniversitemizin akademisyenleri katıldı.

İki gün boyunca; doğa, bilim ve teknoloji arasındaki ilişkiler üzerinde duruldu. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemizin yeni kurulan laboratuvarlarının atölyelerinde tasarlanan kimya, fizik, moleküler biyoloji gösteri deneyleri ile akıllı elektronik devrelerin sergilediği performans ve beynimizi verimli kullanmanın yollarını anlatan gösteriler sayesinde 7’den 77’e toplumun değişik yaş gruplarından bireylerin bilimle iletişim kurmaları sağlandı.

Bilim şenliğinin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik: “Asırlar boyu, doğudan batıya hep bu meşaleyi sahiplenmeye çalıştık. Elbette birçok engel çıktı ama insanoğlu bu vazgeçilmez noktada sebat ve gayret etti. Bugün burada bunun neticelerini görüyoruz. İnsanoğlu aya gitti, denizlerin altına iniyor, insan genetiği ile oynuyor, silahlar geliştiriyor ama bunların tamamının insanlığın huzur ve mutluluğuna yansıyan yüzünü görmek bizim için bambaşka bir mutluluk vesilesi oluyor." ifadelerini kullandı.

Bilim şenliğinde “Kodlama ile Robotik Tasarım“, “Doğa ve Bilim”, “Akıllı sayılar ve Matematik”, “DNA yı okuyalım”, “Atıkları Geri Dönüştürelim“, “Bilim-Show Gösterileri”, “Roket Tasarımı”, “Akıl Oyunları” gibi başlıklardan oluşan 37 adet atölye çalışması yer aldı. Ayrıca alanında uzman akademisyenler katılacakları söyleşi ve konuşmalarla katkı sağladı.