İMÜ TÖMER Öğrencilerinden Büyük Başarı

04.03.2020

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından Bilim Üsküdar’ın ev sahipliğinde düzenlenen, İstanbul’da eğitim almakta olan YTB burslusu uluslararası öğrencilere yönelik “İstanbul’a Hoş Geldiniz” etkinliği 27.02.2020 tarihinde YTB Başkanı Abdullah Eren’in katılımıyla gerçekleşti.

YTB’nin verdiği Türkiye Bursları çerçevesinde dünyanın 167 ülkesinden seçilerek gelen öğrencilerin önemli bir kısmı, İstanbul’daki devlet üniversitelerinde eğitim görmekte ve yaklaşık bir yıl TÖMER bünyelerinde Türkçe eğitimi almaktadırlar. Bu öğrencilerden 400 (dört yüz)’e yakınının katıldığı etkinlikte kurumun çalışmaları hakkında bilgi verildi, öğrencilerin talepleri dinlenildi.

YTB Tanıtım filmi, TeknoFest sunumundan sonra müzik dinletisi ve yabancı öğrencilerden oluşan fenomen grup 3Y1T’nin Türkiye’de yaşadıkları eğlenceli anları paylaştıkları gösterisi de yer aldı. İstanbul’da eğitim gören Türkiye Burslusu öğrenciler arasında birinci ve ikinci İstanbul Medeniyet Üniversitesi TÖMER öğrencileri Kamila ve Saida oldu.

Ayrıca etkinliğe katılan dört yüze yakın öğrenci arasında interaktif olarak gerçekleştirilen bilgi yarışmasında da yine İMÜ TÖMER öğrencisi Kamila birinci geldi. YTB Başkanı tarafından bizzat ödüllendirilen öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz. Etkinlik, ödül töreni ve aile fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.