İMÜ TÖMER İlk Mezunlarını Verdi

09.07.2019

Üniversitemiz Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezin tarafından 03 Temmuz 2019 Çarşamba günü Aşık Paşa Konferans Salonunda mezuniyet ve sertifika takdimi heyecanı yaşandı. Törene Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Fatih Sarıoğlu, Genel Sekreterimiz Doç.Dr. Faruk Bal, Merkez Müdürümüz Doç.Dr. Ahmet Koçak, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof.Dr. Muharrem Dayanç, Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr.Öğr.Gör. Abidin Karasu, Merkez Yönetim Kurulu üyemiz Doç.Dr. Özcan Akgün ve Öğretim Görevlilerimiz Resul Altuntaş ile Habibe Demir ve Seval Çilem Aşkın’ın yanı sıra öğrencilerimiz ve öğrenci yakınları katıldı.

Programın ilk bölümünde on beş farklı ülkeden gelerek 2018-2019 eğitim öğretim yılı boyunca İMÜ TÖMER’de Türkçe öğrenen YTB burslusu yabancı uyruklu öğrencilerimiz sertifikalarını alarak mezun oldular. İlk üçe girerek öğrenimlerini tamamlayan Tacikistanlı öğrencimiz Benazir ve Çadlı öğrencimiz Djaranabi mezunlar adına konuşma yaparak kısaca geçirdikleri bir yılın serencamını anlattılar. Sertifika takdiminden sonra kep fırlatma seremonisini gerçekleştiren öğrencilerimiz bol bol fotoğraf çektirip anılarını ölümsüzleştirdiler.

Ardından İMÜ TÖMER tarafından 17- 28 Haziran 2019 tarihleri arasında yoğun bir teorik-uygulamalı eğitim programıyla düzenlenen Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programında başarılı olan 76 katılımcıya sertifikaları takdim edildi. Programda, başarı sıralamasına göre ilk üç dereceye giren katılımcılarımıza hediye takdimi yapıldı. Ardından verilen ikramda katılımcılarımızla sohbet edilip fotoğraflar çekildi.

Sertifika Programını başarı ile tamamlayan tüm katılımcılara bundan sonraki meslek hayatlarında başarılar diliyor, Türkçe öğrenimini tamamlayan İstanbul Medeniyet Üniversitesinin değişik bölümlerinde lisans ve lisansüstü çalışmalarını yapacak yabancı uyruklu öğrencilerimize ise önlerindeki akademik yolculuklarında güzel günler diliyoruz.