Hastanemiz Normalleşme Sürecinde de Yüksek Standartlı Hizmetini Sürdürüyor

16.06.2020

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanemiz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinde üstlendiği aktif rolü normalleşme sürecinde de devam ettirerek vatandaşlarımızın yüksek standartlarda sağlık hizmeti almasını sağlayacak.

Pandemiye karşı verilen mücadelede en başından bu yana aktif rol üstlenen Hastanemizin laboratuvarında Kovid-19 testlerinin sonucu 5 saat içerisinde alınabiliyor. Yoğun bakım ünitesi dahil 726 yatak kapasitesi ve 21 ameliyathanesiyle sağlık sistemine önemli katkılar sunan hastaneye, şu ana kadar Kovid-19 olduğu şüphesiyle 4 bin 500'ü aşkın hasta başvurdu. Bu hastalardan 750'si Kovid-19 pozitif tanısı alırken, hastanede yatarak tedavi gören 34 vatandaş ise virüse yenik düştü.

Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ülkemizde salgının "kontrollü sosyal hayat" adı verilen ikinci safhasına geçilmesinin ardından, Sağlık Bakanlığı da hastanelerin yeniden olağan hizmetlerine geçmesi için gerekli hazırlıkları tamamladı. Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanemiz de normalleşme sürecine hızla uyum sağlayarak birçok branştan hasta kabulüne başlamak için tüm hazırlıklarını yaptı.

Bu kapsamda hastane girişinde yapılan ateş ölçümünde ateşi yüksek olan hastalar belirlenen muayene alanına yönlendiriliyor. Hastanenin tüm alanlarında maske takılması zorunlu hale getirilirken, hastaneye sadece Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden ya da ALO 182'yi arayarak randevu alan hastalar kabul ediliyor.

Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, koronavirüs sürecinde Hastanemizin önemli bir başarı elde ettiğini vurguladı. Üniversitemizde görev yapan akademisyenlerimizin dünya literatürüne katkı sunacak çalışmalar yaptıklarını belirten Rektörümüz, bu kapsamda Üniversitemizde virüsün gen haritasının çıkarılarak mutasyonu ve göç yollarının belirlendiği önemli bir çalışmanın gerçekleştirildiğini belirtti. Rektörümüz ayrıca pandemi sürecinde Üniversitemizde nano fiberden yüz maskesi üretildiğini, gözenek ayarları yapılabilen bu maskenin ileride ortaya çıkabilecek başka salgınlarda da yeni standartlarda kullanılabileceğini aktardı.

Hastanenin normalleşme sürecinin olağan akışına da hızlı bir şekilde adapte olduğunu anlatan Prof. Dr. Çelik, konuşmasını şöyle tamamladı: “Önceki dönemde de acile gelen hastalarımızın ameliyatlarına kadar olan tedavilerine devam etmiştik. Şu an gelinen noktada çok hızlı bir normalleşme süreci yaşadık. Yurttaşlarımız üniversite hastanemizden bütün sağlık hizmetlerini yüksek standartlarda alabileceklerdir. Herhangi bir endişeye kapılmalarına gerek yoktur. Türkiye'mizin ve üniversitemizin bu süreçte içine girmiş olduğu bütün aşamalarda her türlü kolaylaştırıcı desteği veren Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Sağlık Bakanımız, Yükseköğretim Kurulu Başkanımız ve diğer ilgili kurumların bütün temsilcilerine canı gönülden teşekkür ediyorum. Rabb'im bizi bir daha böyle bir imtihanda buluşturmasın.”