Göztepe Şehir Hastanemizin İnşasında Sona Yaklaşılıyor

18.04.2020

Koronavirüs salgını sürecinde sunduğu sağlık hizmetleriyle örnek bir başarı sergileyen Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanemiz yeni binasına kavuşmak için gün sayıyor.

Sağlık Bakanlığı’nın İstanbul’daki en büyük yatırımlarından biri olan ve yenilenmek üzere 2014 yılında yapımına başlanan Göztepe Şehir Hastanesinin 1. etabının yüzde 90’ı tamamlanmış durumda. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Göztepe Şehir Hastanemizin ilk etabının Eylül ayında hizmete açılacağı müjdesini verdi. 256 bin metrekarelik alanda 1000 yatak kapasiteli olarak planlanan hastanemiz, hizmete açıldığında Türkiye'nin en modern sağlık merkezlerinden biri olacak.

Yenileme Projesiyle Gelen Köklü Değişim

T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi adıyla hizmet vermekte olan mevcut hastane binamız, 1972 yılında faaliyetlerine başlamış olup şu anda Merdivenköy polikliniklerimizle birlikte toplam 58 bin metrekarelik bir alanda 640 yataklı bir hastane durumundadır. Hastanemizin yanı başında planlanan ve inşasına 2014 yılında başlanan yeni hastane binamızın ilk etabı çok yakında tamamlanacak olup Eylül ayında “Göztepe Şehir Hastanesi” olarak hizmete açılacaktır. Türkiye’nin en büyük hastanelerinden biri olması planlanan yeni hastane binamızda yılda 1,5 milyon ayaktan hastaya, 50 bin de yatılı hastaya hizmet sunulacak. Yeni hastane binamızla 5 kata varan bir kapasite artışı olacak.

2003 yılında uygulanmaya başlanan “Sağlıkta Dönüşüm Programı”nın bir parçası olarak son yıllarda ülkemizin her yanında pek çok şehir hastanesi açılmakta. Fiziki altyapı, yüksek ve nitelikli yatak kapasitesi ve yüksek teknolojiyle donatılmış olmak gibi üstün özelliklere sahip olan şehir hastaneleri, genel sağlık hizmetlerinin yanı sıra, yeni tip koronavirüs gibi salgınlarla mücadele kapsamında da bulundukları şehirlere önemli artılar katıyor. Göztepe Şehir Hastanesi de bu bağlamda İstanbullulara sunulan sağlık hizmetlerine önemli katkılar sağlayacak.

İki Etapta Tamamlanacak Olan Proje Türkiye’nin Örnek Hastanelerinden Olacak

13 katlı ve 3 blok olarak inşa edilen Göztepe Şehir Hastanesi’nin Eylül ayında hizmete girecek olan ilk etabı 688 yatak kapasiteli olacak. Şu anda yüzde 90’ı tamamlanan hastaneye ikinci etapta ilave bir kısım daha eklenecek ve böylece tam kapasiteye ulaşılmış olacak. Hastane bu haliyle günlük 6-7 bin hasta sirkülasyonunu karşılayabilecek şekilde İstanbullulara hizmet verecek.

Göztepe Şehir Hastanesi 1. etabında; hasta yatak kapasitesi 688, yoğun bakım hasta yatak kapasitesi 91, acil müdahale hasta yatak kapasitesi 42, tıbbi koruma, hasta yatak kapasitesi 31, Anestezi Sonrası Bakım Ünitesi hasta yatak kapasitesi 31, enfeksiyon hastalıkları hasta yatak kapasitesi 18, mahkum hasta yatak kapasitesi 8, poliklinik oda sayısı 176, ameliyathane sayısı 27, konsültasyon oda sayısı 176, helikopter pisti ve 1, 906 otopark kapasitesiyle Türkiye’nin örnek hastanelerinden biri olacak.

Öte yandan İstanbul’un en modern hastanelerinden biri olacak olan Göztepe Şehir Hastanesi’nde 20 ameliyathane, 1 adet doğum ameliyathanesi, 40 doğum odası, 231 poliklinik odası, 15 laboratuvar odası, 15 MR odası, 8 röntgen odası, 3 tomografi odası, 5 ultrason odası, 26 görüntüleme odası ve 28 asansör olacak.

Yeni Hastanemizde Deprem Anında Dahi Ameliyat Yapılabilecek

Yeni hastane binamızın inşasında depreme karşı da en üst düzeyde güvenlik önlemleri alınıyor. Bu amaçla toplam 385 deprem izolatörü kullanılarak inşa edilen Göztepe Şehir Hastanesi’nde deprem anında da tüm sağlık hizmetleri ve ameliyatlar hiçbir aksama olmadan güvenli bir şekilde sürdürülebilecek.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı afiliye bir işletme olarak Üniversitemiz bünyesinde hizmetlerini sürdürecek olan hastanemizin eski binası yıkılacak ve tüm poliklinikler tek bir komplekste bir araya toplanacak. Tıp Fakültemiz öğrencilerinin staj dersleri ve uygulamalı eğitimlerini almaya devam edeceği yeni hastanemiz, sağlık hizmetlerinin sunumuna ek olarak, ülkemizin sağlıkta bilim üretmesine de önemli katkılar sağlamaya devam edecek.

Her türlü modern teknolojik ekipmanla ve otel konforunda nitelikli hasta odalarıyla donatılan Göztepe Şehir Hastanesi’nin ülkemizde sağlık turizmine ve İstanbul’un sağlıkta dünyanın sağlık başkenti olması hedefine de değerli katkılar sunması hedefleniyor.