Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Çevrimiçi Etkinliklerde Buluşuyor

22.05.2020

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü pandemi sürecinde eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanında çevrimiçi bölüm etkinlikleriyle de biraraya gelmeyi sürdürdü. Bu kapsamda başlatılan “Sanat ve Tasarım Sohbetleri”nin ilki Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Tan’ın katılımı ile 21 Nisan 2020 tarihinde çevrimiçi ortamda gerçekleşti. Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileriyle buluşan Ali Tan, ney yapımı ve üretimi üzerinden sanat ve zanaat ilişkisine değindi.

Moderatörlüğünü, bölüm başkanımız Prof. Dr. Özlem Oğuzhan’ın yaptığı buluşmaların ikincisi Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyesi Prof. Neşe Baydar’ın katılımı ile 28 Nisan 2020 tarihinde gerçekleşti. "Kolaj: Olanaklar ve Olasılıklar" başlıklı etkinlik kapsamında Neşe Baydar “kolaj” tekniği üzerine verdiği seminer sonrasında, bölüm öğrencilerinin aktif katılımı ile etkinliğe çalıştay ile devam etti. Çalıştay boyunca bölüm öğretim elemanları ile öğrenciler birlikte kolaj tekniği ile üretimde bulundular.

5 Mayıs 2020 tarihinde “Sanat ve Tasarım Sohbetleri” sanatçı Mehmet Dere’nin katılımıyla “Yeni Normal ve Çağdaş Sanat” başlığı altında; 12 Mayıs 2020 tarihinde ise “Pul Bize Ne Söyler?” başlığı altında Dr. Öğr. Üyesi Bahadır Elal’ın katılımları ile devam etti.

“Sanat ve Tasarım Sohbetleri” ilerleyen günlerde yeni konu ve konuklarla etkinliklerini sürdürecektir.