Dünya Otizm Farkındalık Gününde Üniversitemizden Anlamlı Etkinlik

07.04.2021

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününde Eğitim Bilimleri Fakültemiz ve Otizm Uygulama ve Araştırma Merkezimiz iş birliğiyle gerçekleştirilen “Otizm Spektrum Bozukluğuna Çok Yönlü Bakış” başlıklı çevrimiçi panel, OSB alanında çalışan pek çok akademisyen, uzman ve öğretmenler ile OSB olan bireylerin ailelerini bir araya getirdi.

İlk açılış konuşmasını gerçekleştiren Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğretim üyesi ve Otizm Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Yeşim Güleç Aslan, otizmli özel gereksinimli bireyleri sadece bir gün değil, her gün, her an hatırlamamız gerektiğini söyleyerek böyle günlerin sorunlara dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için önemli birer fırsat olduğunu vurguladı ve Üniversite yönetimimize bu konudaki duyarlılıkları ve verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

İkinci olarak söz alan Tıp Fakültemiz Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Işıl Maral, Otizm Spektrum Bozukluğunda en önemli hususlardan birinin erken tanı olduğunu ve erken tanı konulabildiği zaman çocuklarımızı topluma kazandırma şansımızın çok yüksek olduğunun altını çizdi. Eğitim Bilimleri Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Sağlam ise Otizm Spektrum Bozukluğu hakkında sosyal farkındalık oluşturmak, erken tanı ve eğitimin önemine dikkat çekmek amacıyla ilan edilen 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününde gerçekleştirdikleri bu önemli etkinliğe destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik ve Üniversite yönetimimize, panelistlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yaşar Bülbül, açılış konuşmasında devletimizin yakın dönemde otizmli bireylerin de dâhil olduğu engelli insanlarımıza çok ciddi sosyal yardımlar sağlamakta olduğunu belirterek, “İstanbul Medeniyet Üniversitesi olarak biz de sosyal bir üniversite, toplumun dertlerine çare olmaya çalışan bir üniversite olma gayreti içerisindeyiz. Biz bu misyonumuza sadığız.” dedi. Otizm konusundaki farkındalığın arttırılması hususunda Hastanemizdeki çocuk ve ergen ruh sağlığı hocalarımızın gayretlerinin takdire şayan olduğunu belirten Prof. Dr. Bülbül, bu alanda öğretmen yetiştirmenin önemine dikkat çekerek Özel Eğitim Bölümümüzün en kısa sürede aktif hale getirileceğinin müjdesini verdi. “Bu çocukların öğretmene, doktora ihtiyacı varsa bu konuda Medeniyet Üniversitesi kuruluşundan itibaren bu konuda elinden geleni yapmaya söz vermiştir.” diyen Rektör Yardımcımız, panelin her yıl tekrarlanması dilekleriyle paneli düzenleyenlere teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından, Prof. Dr. Yeşim Güleç Aslan "Otizm Spektrum Bozukluğuna Eğitim Penceresinden Bakış: Otizmin Farkında (mı)yım?" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi ve Erken Çocuklukta Özel Eğitim Tezli Yüksek Lisans Programı öğrencilerinin hazırlamış olduğu video izlendi. Tıp Fakültemiz öğretim üyesi Dr. Alperen Bıkmazer’in "Otizm Spektrum Bozukluğuna Tıp Penceresinden Bakış: Otizmde Tedavi ve Sanal Otizm" başlıklı konuşmasının ardından OSB’ye aile penceresinden bakılarak Hümeyra Şirolu’nun "Otizmle Gelen Hüzün, Mutluluk ve Gurur" başlıklı konuşması dinlendi ve Hatice Tanık ÖZDER Özel Eğitimciler Derneğinin mesajını iletti. Özel Eğitim Öğretmeni Muhammed Bilici’nin "Farklılıklarımızla Bir Bütünüz Projesi” sunumunun ardından, Özel Eğitim Öğretmeni Derya Durali’nin hazırlamış olduğu kısa film ve Eğitim Kurumları İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans öğrencilerinin hazırlamış olduğu video izlendi ve etkinlik soru-cevap bölümü ile sonlandırıldı.

Etkinlik kaydına ulaşmak için gerekli bilgiler aşağıda bulunmaktadır.

Topic: 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü

Date: Apr 2, 2021 09:15 AM Istanbul

Meeting Recording: https://medeniyet-edu-tr.zoom.us/rec/share/DDSF4Jw2oMhcC21tweUHg8_hp6bwkOnfGaa6MCx66BO12TmFQkOVcmJBKCgObbHq.3oxac1GJtammOriS

Access Passcode: 1234*a