2020-2021 Akademik Yılı Tıp Fakültesi Yemin Törenimiz Tamamlandı

02.07.2021

Tıp Fakültemizin 2020-2021 mezunlarının hekimlik andını okuyarak bu kutsal mesleğe ilk adımlarını attıkları “2020-2021 Akademik Yılı Tıp Fakültesi Yemin Töreni”, 2 Temmuz 2021 tarihinde Güney Yerleşkemizde gerçekleşti.

2020-2021 Tıp Fakültesi mezunlarımızdan dereceye giren öğrencilerimize ödüllerinin takdim edilmesiyle başlayan törende, Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik ve Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Sadrettin Pençe başarı sıralamasında ilk üçe giren öğrencilerimizi tebrik ederek ödüllerini takdim ettiler.

Birinci Meryem Macit’in tüm mezunları temsilen gerçekleştirdiği konuşmanın ardından, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Sadrettin Pençe konuşmasında, 6 yıllık uzun ve meşakkatli bir öğrencilik döneminin ardından hekim sıfatına hak kazanmış olan öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ederek bilhassa son iki yıldır devam etmekte olan zorlu sürecin eğitime yansıyan boyutunu çok iyi yöneten Sayın Rektörümüz ve Üniversite yönetimimize, fedakâr hocalarımıza, öğrencilerimize ve tüm fakülte ekibine teşekkürlerini sundu. Mezunlarımıza ilk adımlarını atmak üzere bulundukları bu kutsal mesleği icra ederken yararlanacakları çok değerli öğütlerde bulunan Dekanımız, “Genç arkadaşlarıma baktığımda, gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki siz bu iş için hazırsınız. Kutlu olsun, yolunuz açık olsun, sağlıcakla kalın” diyerek onları meslek hayatlarına uğurladı.

Açılış konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik, 2020 ve 2021 yılının ortaya çıkardığı zorlu şartlarda, önceden eğitimin temel şartları olarak kabul ettiğimiz fiziki mekân, akademik kadro ve eğitim programına ilaveten, dördüncü bir şart olarak “sağlıklı ortam” şartının da eklendiğini ve önümüzdeki günlerde de hayatın genelinde önemini koruyacağını belirtti. Bu yemin töreninin bizim geçen sene icra edemediğimiz bir mezuniyet programının parçası olduğunu belirten Rektörümüz, öğrencilerimizi ve velilerimizi sonbaharda gerçekleştirmeyi planladığımız mezuniyet törenimizde de yeniden, daha kalabalık olarak aramızda görmeyi beklediğini ifade etti.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi olarak öğrencilerimize düzgün bir kişilik ve karakter oluşumunu aşılamayı, akademik bilgi ve beceriyi vermeyi ve öğrencilerimiz için sağlıklı fiziki ve bedeni gelişimi olan bir ortam oluşturmayı öncelikli hedeflerimiz arasında saydığımızı vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Çelik, “Medeniyet Üniversitesi daha yeni mezunlar veren, 2010 yılında kurulan bir üniversite olmasına rağmen Türkiye sıralamalarında gerek puan kabulünde gerekse TUS’taki başarısı itibariyle zirveleri zorluyor; bu noktada iddialıyız.” Dedi. Öğrencilerimizin fiziki mekân ihtiyacını gidermek noktasında da çok ciddi bir çaba içerisinde olduğumuzu belirten Rektörümüz, “Yeni binalar ihdasıyla uğraşıyoruz. Allah izin verirse sonbaharda Tıp Fakültemizin temeli atılacak. Göztepe Hastanemizin hemen yan tarafında 35.000 m2’lik bir temel atma gerçekleştireceğiz. İki yıl içinde inşallah bitmesi planlanıyor.” sözlerini kaydetti.

Öğrencilerimize hitabında “Sizler sadece Türkiye için yetişmediniz; dünyanın ihtiyacı var, yedi milyarı aşkın insanın size olan ihtiyacı açık. Bu yemininiz, bugünkü hekimliğe başlangıcınız, bu yedi milyar insana hitap eden bir başlangıç; öyle görüyoruz sizleri.” diyen Rektörümüz, onların yetişmesinde büyük emekleri olan değerli hocalarımıza da hem şahsen, hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak hepimizin müteşekkir olduğumuzu vurguladı.

Törenin sonunda mezun öğrencilerimiz, Tıp Fakültemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Ebuzer Aydın tarafından okutulan Hekimlik Andını içtiler. İstanbul Medeniyet Üniversitesi olarak bizlere bu gurur ve mutluluğu yaşatan genç hekimlerimizi ve ailelerini kutluyor, kendilerine başarılarla dolu bir hayat diliyoruz.