Duyurular

Öğrenci Bilgi Sisteminden E-İmzalı Öğrenci Ve Trasnkript Belge (Türkçe-İngilizce) Talebi

01.04.2020

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİNDEN

E-İMZALI ÖĞRENCİ ve TRASNKRİPT BELGE TALEBİ

Üniversitemizin Değerli Öğrencileri Öğrenci Bilgi Sisteminden Elektronik imzalı Transkript ve Öğrenci Belgesi (İngilizce ve Türkçe) verilmeye başlanmıştır. Üniversitemizin öğrencileri (Özel Öğrenciler Hariç) ilgili Transkript ve öğrenci belgesini Öğrenci Bilgi Sisteminden aşağıdaki adımları izleyerek alabilirler. Öğrencilerimizin Günlük 3 adet belge talep hakkı bulunabilir.

1.     https://obs.medeniyet.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx  adresinden kullanıcı adı ve şifre yazılarak sisteme giriş yapılır.

2.     Solda bulunan “Kullanıcı işlemleri” altındaki “Belge Talebi” menüsüne tıklanır.

3.     Açılan belge taleb ekranındaki “Talep eden kurum adı”, “Talep nedeni” alanları doldurulur. Ardından belge türü “Elektronik İmzalı” olarak seçilir ve belge tipi olarak hangi belge isteniyor ise (Öğrenci belgesi veya transkript, Türkçe-İngiizce) seçilir.

4.     “Belge Talebi Gönder” butonuna tıklanır.

5.     Belge sorumlu memur tarafından onaylandıktan sonra listede belge durumu “Onaylandı” olarak görünecektir. “Onaylandı” yazısı gözüktükten sonra “Belge göster” butonuna tıklanarak açılan pencereden Doğrulama kodunu girerek belge görüntülenebilir ve çıktısı alınarak kullanılabilir.