Uygulama Mutfağımız TÜRES İşbirliği İle Açıldı.

21.02.2018

İstanbul Medeniyet Üniversitesi ile TÜRES (Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği)’in gerçekleştirdiği işbirliği protokolünün bir neticesi olan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Eğitim ve Uygulama Mutfağı yapılan açılış töreniyle hizmete açıldı.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde gerçekleşen açılışa İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. İhsan Karaman, Rektör Yardımcıları, öğretim elemanları ve öğrencileri, TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl, TÜRES Yönetim Kurulu ve üyeleri, basın mensubu üyeleri ve pek çok önemli isim katıldı.

Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Semra Aktaş Polat’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından söz alan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. İhsan Karaman yaptığı konuşmada,

“Bu mutfağın hazırlanması için bundan 14 ay önce TÜRES ile bir iş birlikteliği protokolü imzaladık. Bu protokolün sadece kâğıt üzerinde kalmamış olması ve bugün gelinen noktada mutfağımızın eğitime hazır olması bizleri çok mutlu etmiştir. Bu çalışmada emeği geçen başta TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl olmak üzere TÜRES ailesine ve üniversitemizde bu işe emek vermiş tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bu mutfakta gastronomi sektörüne önemli neferler yetiştireceğimiz inancını taşıyor milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Açılışta bu mutfağın hazırlanmasının önemli mimarlarından olan TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl de bir konuşma yaptı. Konuşmasına üniversiteli gençlerimizin %80’inin arzu ettiği bölümü okuyamadığı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde öğrenim gören gençlerimizin çok şanslı olduklarını vurgulayan Bingöl konuşmasına şöyle devam etti:

“Bizim en önemli hedefimiz Türk Mutfağının Dünya’da hak ettiği değeri elde etmesini sağlamaktır. Sizi geleceğe taşıyacak yegâne değer kültürdür. Bizler de geçmişten gelen Türk Mutfak Kültürümüzü gelecek nesillere aktarabilme motivasyonu ile çalışmalar yürütmekteyiz. Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz mutfağımızın TÜRES’in katkıları ile önümüzdeki 5-6 senelik süre zarfında dünyanın en iyi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Okulları arasında olacağı inancını taşımaktayım. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım.”

Mutfağın açılışında sponsor olarak büyük katkılar sağlayan Öztiryakiler Genel Müdürü Yüksel Yalçın, Alpedo Dondurma Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu ve Meram Restoran (Hollanda) Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Erdoğan Yüce de sırasıyla kısa birer konuşma gerçekleştirerek yaptıkları katkılardan duydukları mutluluğa ve öğrencilerin şu an çok doğru bir yerde olduklarına değindiler. Yapılan konuşmaların ardından katkılarından dolayı sponsorlara plaket takdim edilerek eğitim mutfağının kurdele kesme töreni gerçekleştirildi.

Program sonrası Merhaba Pastanelerinin ikram ettiği birbirinden lezzetli yiyecekler ve Alpedo Dondurma Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu’nun yapmış olduğu Maraş Dondurması kesim şovu gerek öğrencilerin gerekse katılımcıların dikkatini çekti.