Üsküdar Çocuk Üniversitesi Mezunlarını Ağırladık

05.06.2017

Bilindiği gibi, Üsküdar Belediyesi ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi arasında imzalanan protokolle üniversitemizce desteklenen ve üstün yetenekli ve üstün zekâlı çocukların eğitim verildiği Üsküdar Çocuk Üniversitesi, ilk mezunlarını 2017’de verdi

Üsküdar Çocuk Üniversitesinin mezun 4. kademe öğrencilerini 3 Haziran 2017, Cumartesi günü C Blok Konferans salonunda güle güle toplantısında ağırladık. “İnsanlığın Hizmetinde Bilim” temalı toplantıda Tıp Fakültesi öğretim üyelerimiz deneyimlerini ve tavsiyelerini öğrencilerle paylaştılar. Daha sonra mezun öğrencilerden bazıları öğretim üyelerimiz ve proje öğretmenleri gözetiminde hazırladıkları bitirme projelerini sundular.  Çocuk Eğitim ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cengiz Alacacı’nın ev sahipliği yaptığı toplantıya Üsküdar Çocuk Üniversitesinin idareci ve öğretmenleri ile öğrenciler, veliler ve yakınları ile öğretim üyelerimiz katıldı.

İlk olarak Prof. Dr. Hasan Güçlü “Bilişim, Teknoloji ve Sağlık” konulu sunumunda bilgisayar teknolojisinin hastalıkların yayılmasının modellenmesinde kullanılmasından görsel örnekler verdi.  Bilişim teknolojilerinin hızlı gelişiminin bununla neler yapılabileceği konusunda insan hayalini zorlayabildiğini söyleyen Prof. Dr. Güçlü, tarihten de verdiği örneklerle öğrencilere çok çalışmanın ve hayallerinin peşinden gitmenin önemini anlattı. Daha sonra Yrd. Doç. Dr. Burcu Yücel “Bir Hücre Hastalığı Olarak Kanser” başlıklı konuşmasında öğrencilerle etkileşimli bir şekilde hücrenin kanser hastalığı altında nasıl kontrolsüz olarak ürediğini gösterdi. Güncel bir konu olarak kanser hakkında çokça sorunun da geldiği sunumda Yrd. Doç. Dr. Yücel başarı için öğrencilere kendi kariyerinden de örnekler vererek mevcut imkânları araştırıp değerlendirmenin önemini anlattı.

Yrd. Doç. Dr. Kurtuluş Açıksarı “Neden Doktor Olmalıyım?” başlıklı ve eğlenceli olduğu kadar bilgilendirici de olan sunumunu yaptı. Acil tıptan da örnekler vererek doktorluğun verdiği yüksek manevî tatmin, uluslararası deneyim, sıra dışı olayları gözlem ve müdahale fırsatları ve bilgi ve becerilerinde sürekli kendini yenileme imkânları sunduğunu anlattı.

Daha sonra mezun gruptan 6 öğrenci görsellerle de destekledikleri sunumlarıyla bitirme projelerini öğretim üyeleri, öğretmenleri, velileri ve öğrenci arkadaşlarına anlattılar. Öğretim üyelerimizin de destek verdiği projelerinde sosyal ve fiziksel olaylar hakkındaki araştırmalarını, yeni icatlarını, sanat faaliyetlerini sundular.