Üsküdar Çocuk Üniversitemizin 2018-2019 Akademik Yılı Açılışı Yapıldı

28.09.2018

Üsküdar Çocuk Üniversitesi'nin 2018-2019 eğitim-öğretim yılının açılış töreni Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen,  Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ile öğrenciler, aileler ve eğitmenlerin katılımıyla gerçekleşti.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman, “Sizler hem okullarınızda hem de Üsküdar Çocuk Üniversitemizde en üst düzey öğretim ve eğitim alıyorsunuz. Bunun yanında, milli ve manevi değerlerimiz ile donanmanız da geleceğimiz için en önemli güvencemiz olacaktır. Özlenen istikbale bizi götürecek olan kadrolar, işte sizin gibi çağdaş bilgi ve tecrübe birikimine en üst düzeyde sahip olan ama aynı zamanda milletimizin öz değerleri ve manevi kodları ile bezenmiş genç neslin içinden çıkacaktır. İstanbul Medeniyet Üniversitesi olarak, ülkemiz ve dünya için örnek teşkil eden böyle mükemmel bir projeye destek vermekten mutluyuz, gururluyuz. Üsküdar Çocuk Üniversitesine emek veren gerek Belediyemiz mensuplarına, gerekse Üniversitemiz hocalarına yürekten tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptığı konuşmada, "Çok önemli, çok özgün bir projenin, bir üniversitenin, bir okulun açılış merasimindeyiz. Bizim okulumuz olduğu için demiyorum bunu ama bence bizim bu üniversitemizin Türkiye'deki diğer üniversitelerden aşağı kalır bir yanı yok. Bize göre daha özel ve inşallah o bildiğimiz üniversitelerin öğrencileri, oraların potansiyeli işte buralardan geçen yavrularımızla buluşacaktır. Bu vesile ile bizlere 7 yıldır güvendiğiniz için bu yavrularınızı, evlatlarını bizlere güvenerek bu güzel üniversitemize, bu güzel yuvamıza teslim ettiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçekten de bu üniversitemiz, bu projemiz bir sosyal projedir, bir kültür projesidir, bir eğitim projesidir. İlk bakıldığında belediyelerin bu işle ne alakası vardır diye sorabilirsiniz ama Üsküdar Belediyesi olarak eğitime, çocuklarımıza gençlerimize bakış açımızı en iyi sizler biliyorsunuz. Şahsen belediye başkanı olarak ekibimiz ile birlikte rektörümüzün başkanlığındaki üniversitemize, bu çocuklarımıza, bu gençlerimize yönelik yaptığımız çalışmalar bizim için çok önemli" dedi.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman ile Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Üsküdar Belediyesi’nin iş birliği ile Üsküdar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak tesis edilen Üsküdar Çocuk Üniversitesinin yönetimine ve faaliyetlerine ilişkin usulü ve esasları düzenleyen çalışma protokolüne imzalarını attılar.

Tören Üsküdar Belediyesi’nce Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman’a ve Üsküdar Çocuk Üniversitesi Koordinatörü Prof. Dr. Cengiz Alacacı Hocamıza verilen hediyelerin takdimi ile son buldu.