Üniversitesimizde Psikoterapi ve Psikolojik Danışma Birimi Hizmete Girdi

08.01.2018

Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Bünyesinde Öğrencilerimiz ile Akademik ve İdari Personelimize Hizmet vermek üzere Psikoterapi ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi kurulmuştur.

Hepimiz sorunsuz, stressiz bir yaşam hayal etsekte, gerçek yaşam buna çoğu zaman izin vermemektedir. Günümüz yaşam şartları içerisinde her insan zaman zaman baş etmekte zorlandığı sorunlar ile karşılaşabilmektedir. Karşılaşabileceğimiz; okul başarısı, duygusal ilişkiler de sorunlar, aile içi problemler, iş ortamı vb… sorunlar, bizlerin  bilişsel (zihinsel )  ve duygusal direncinin tükenmesine yol açabilmektedir.  Bu durumda psikolojik destek almaya ihtiyaç duyabiliriz. Zira hepimizin stresle baş etme yöntemleri ve vücut direnç düzeyleri farklılık göstermektedir. Sorunsuz, stressiz bir yaşam hayal etmek yerine karşılaşabileceğimiz sorunlarla kendi bireysel özelliklerimizin güçlü ve zayıf yönlerini belirleyerek çözümler üretmeyi öğrenmeye çalışmalıyız. Bu nedenle, Merkezimizde;

• Öğrencilerimizin duygusal, zihinsel, sosyal gelişimlerine ve eğitim sorunlarına yardımcı olmak,
  • Bireyin yeni başlamış veya daha önceden devam eden psikolojik bir rahatsızlığı ve tedavisi varsa, doktorunun da izni ve iş birliği içerisinde özellikle Bilişsel Davranışçı Psikoterapi teknikleriyle bireyin tedavi sürecine destekte bulunmak,
  • Yapılabilecek eğitici grup seminerleri veya sosyal aktivitelere destek olmak.

Psikoterapi ve Psikolojik Danışmanlık Merkezinden Kimler Yararlanabilir:

Görüşmeler için her hangi bir sağlık güvencesine ihtiyaç yoktur.

Üniversitemizde öğrenim gören tüm öğrenciler,

Üniversitemizde çalışan tüm personel ve personel yakınları yararlanabilir.

Randevu veya görüşme talebi nasıl gerçekleştirilmektedir:

Yapılan profesyonel görüşmeler bireylerin isteğine bağlı olarak ve kişilerin her türlü bilgileri gizlilik esası dikkate alınarak gerçekleştirilmektedir. İlk görüşme için merkezimiz müsaitse randevuya ihtiyaç yoktur.  Ancak işleyişin sağlıklı ve verimli olabilmesi için hafta içi her gün sabah 09:00 ve 16:00 saatleri arasında iç hat telefonundan veya merkezimize bizzat uğrayarak önceden randevu alınması daha iyi olacaktır.

NOT: Acil görüşme ihtiyacı hissedilen durumlarda randevuya gerek yoktur. Gün içerisinde görüşme için mutlaka zaman oluşturulmaya çalışılacaktır.

Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Eğitimi ve Bilişsel Davranışçı Psikoterapi Eğitimi ( Sertifikalı ) tecrübesine dayalı olarak, aşağıdaki konu başlıklarında bilgilendirici eğitim seminerleri ve yapılandırılmış psikoterapi desteği verilebilmektedir:

- Yaygın Anksiyete Bozuklukluğu,

- Panik Atak ve Panik Bozukluğu rahatsızlığı psikoterapisi,

- Obsesif Kompulsif Bozukluklar psikoterapisi,

- Sosyal Fobi ( çekingen kişilik özellikleri ) psikoterapisi,

- Hafif ve Orta düzeyde depresyon için psikoterapi,

- Sınav Kaygısı için psikoterapi,

- Aile içi anne-baba-çocuk veya eş sorunları,

- Duygusal ilişkilerde yaşanılan sorunlar,

- Ders çalışmaya motive olmakta zorlanma,

- Hassas kişilik özelliklerinin insan ilişkilerinde getirdiği sorunları minimum seviyeye indirmeye yardımcı olmak,

- Mesleki doyumsuzluk ve iş performansı kaybını en aza indirgenmesine yardımcı olmak.

NOT: Özellikle İdari Birimlerin çalışan personel için ihtiyaç duydukları konularda Eğitim Seminerleri Verilmektedir. Bunlardan bazı konu başlıkları:

- “ İş ortamı stresi ve stresle başa çıkma yolları” konulu eğitim semineri,

- İletişim ve Empati konulu eğitim semineri,

Gençlik çağı sorunları ve gençlere yaklaşım konusunda çalışanların ve ailelerin eğitimi konusunda seminerler,

-Psikoterapi-Psikolojik Danışma Birimi Kuzey Yerleşke K-blok Teras Katta hizmet verecektir.