Üniversitemizde İlk Mezuniyet Coşkusu

07.07.2017

Üniversitemizde 7 Temmuz 2017 Cuma günü gerçekleştirilen ilk mezuniyet törenimiz büyük coşkuyla geçti. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Prof. Dr. Nabi Avcı’nın da katılımlarıyla Güney Yerleşkemizde düzenlenen mezuniyet törenimize, 450’ye yakın mezun öğrencimiz ve aileleri ile birlikte üst yönetimimizdeki hocalarımızla birlikte akademik ve idari personelimiz katıldı.

Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Felsefe, İktisat ve Uluslararası İlişkiler Bölümlerimiz ile Lisansüstü Bölümlerimizden mezun olan öğrencilerimizin sıra ile ve kortejler halinde alana giriş yaparak yerlerini almalarının ardından tören, İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İlk mezunların Üniversitemizde geçirdikleri eğitim süreci ve mezuniyetleriyle ilgili duygularını dile getirdikleri Mezuniyet filmi gösteriminin ardından, Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman törenin açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Konuşmasında, 2010 senesinde açılan genç üniversitemizde bir ilki yaşıyor olduğumuz ve ilk mezuniyet törenimizi gerçekleştirdiğimiz için sevinç ve heyecan içinde olduğumuzu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Karaman, çiçeği burnunda mezunlarımızı tebrik ederek onlara tüm hayatlarında başarılar diledi. Üniversitemizi klasik bir üniversiteden ayıran medeniyet telakkisine vurgu yapan Rektörümüz, bunun gerektirdiği tüm sorumlulukların bilincinde olduğumuzu belirtti. “10 fakülte, 4 enstitü, 2 yüksekokul ve 7 ayrı yerleşkede, 26 lisans, 48 yüksek lisans ve doktora programı ile eğitim ve öğretime devam ediyoruz. 3000 civarında lisans, 2000 civarında yüksek lisans öğrencimize 566 akademik personel, 156 idari personelle hizmet veriyoruz.” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Karaman, konuşmasında bizleri heyecanlandıran mimarlık ve inşa projelerimizden Merkez Araştırma Laboratuvarı ve 1 milyon kitap ile hayata geçireceğimiz Kütüphanemize ilişkin detayları açıkladı ve diğer bilimsel ve sosyal bazı işbirliği projelerimizden bahsetti. Öğrencilerimize, “Biz birçok ilki sizinle tattık. Bu anlamda sizler İstanbul Medeniyet Üniversitesi tarihine geçtiniz. Sizleri birlikte çatmaya uğraştığımız evimizin ilk zorluklarını yaşadığımız ve sonra uğurladığımız evlatlarımız olarak görüyoruz.” diyerek seslenen Rektörümüz, “Medeniyetli olma farkını” yerleşkelerimizin dışına da taşımaları temennisinde bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Karaman’ın konuşma metninin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Rektörümüzün ardından konuşan Kültür ve Turizm Bakanımız Prof. Dr. Nabi Avcı; yenilikçi, girişimci ve araştırma odaklı yönünü vurguladığı İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin ülkeye nitelikli insan kaynağı yetiştireceğine dair inancını ifade etti. 4 bine yakın öğrenciyle akademik faaliyetlerine devam eden üniversitemizin sosyal ve kültürel imkânlarını da vurgulayan Bakan Avcı, İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin hem Türkiye’nin hem dünyanın önemli bir eğitim markası olma yolunda hızla ilerlediğine dikkat çekti. Üniversitemizin verdiği kaliteli eğitimin mezunlara çalışma hayatında sağlayacağı katkıyı dile getiren Bakan Avcı, mezun öğrencilerimizi tebrik ederek başarılar diledi.

Açılış konuşmalarının ardından Bölümlerinin, Fakültelerinin ve Üniversitemizin birincisi olan mezunlarımıza özel hediyeler takdim edildi. Edebiyat Fakültesinin birincisi Zeynep Cantürk birincilik hediyesini Fakülte Dekanı Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu’nun elinden alırken, Siyasal Bilgiler Fakültemizin Birincisi Abdulkadir Aksöz ise Fakülte birincilik hediyesini Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kavas’tan aldı. Aynı zamanda Üniversitemizin de birincisi olan Abdülkadir Aksöz’e Üniversite birincilik ödülünü de bizzat Bakanımız Nabi Avcı takdim etti. Fakülte ve bölüm birincilerini de ayrıca tebrik eden Bakan Avcı, son olarak öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Rektörümüz M. İhsan Karaman’ın da Bakan Avcı’ya etkinliğe katılımlarından dolayı teşekkür ederek plaket takdim etmesinin ardından, mezuniyet törenimiz Üniversite Birincisi Abdulkadir Aksöz’ün konuşmasıyla devam etti.

Konuşmalar sonrasında, her Bölümden mezun olan öğrencilerimiz sırayla sahneye gelerek Bölüm Başkanları ve öğretim üyelerinin elinden diplomalarını aldılar.

Tüm lisans mezunlarımız diplomalarına kavuştuktan sonra, bugüne dek üniversitemizden mezun olmuş bütün yüksek lisans ve doktora öğrencilerimize de mezuniyet diplomaları Anabilim Dalı Başkanları ve öğretim üyeleri tarafından takdim edildi.

Üniversitemizin ilk mezuniyet töreni, tüm öğrencilerin sahne önünde keplerini havaya atmasıyla ve ardından verilen ikramla sona erdi.