Üniversitemiz Öğrencileri Nadir Hastalıklar Sempozyumu Düzenledi

26.04.2017

Üniversitemiz Nadir Hastalıklar Araştırma Kulübü ve Bilimsel Araştırma Topluluğu’nun birlikte düzenlediği Nadir Hastalıklar Sempozyumu 22 Nisan Cumartesi günü Güney Kampüs Konferans Salonumuzda gerçekleşti.

Öğretim üyeleri, öğrenciler, hastalar, hasta yakınları ve nadir hastalık derneklerinin katılımı ile gerçekleştirilen sempozyumda nadir hastalıklar; sistem biyolojisi, klinik örnekleri ve tanı imkânları açısından ele alındı. Nadir Hastalıklar Sempozyumu diğer üniversite öğrencilerinden de yoğun ilgi gördü.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fahri Ovalı’nın da konuşmacı olarak katıldığı sempozyumun ardından İstanbul Medeniyet Üniversitesi Nadir Hastalıklar Araştırma Kulübü’nün düzenlediği ve jüriliğini üniversitemiz öğretim üyelerinin gerçekleştirdiği Çocuk Gözünden Nadir Hastalıklar Resim Yarışması’nın Ödül Töreni düzenlendi. Yarışmada dereceye giren çocuklara ödülleri törenle takdim edildi. Her 2 kategoride dereceye giren ilk 3’er katılımcı başarı ödülü olarak tablet bilgisayar, resimleri beğenilen 5’er katılımcı ise mansiyon ödülü olarak 100TL’lik hediye çeki kazandı.

Sempozyum Konuşmacıları:

• Prof. Dr. Fahri Ovalı, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD Başkanı
  • Prof. Dr. Nezih Hekim, Biruni Üniversitesi Tıbbi Biyokimya ABD
  • Doç. Dr. Hasan Önal, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Endokrinoloji ve Metabolizması Bölümü
  • Yrd. Doç. Dr. Oktay İ. Kaplan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıbbi Biyoloji ABD başkanı
  • Dr. Tuncay Alkan, SGK İlaç Daire Başkanlığı, İlaç Mevzuatı Şube Müdürü

Çocuk Gözünden Nadir Hastalıklar Resim Yarışması Jüri Üyeleri:

• Prof. Dr. Fahri Ovalı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD Başkanı
  • Prof. Dr. Işıl Maral, Halk Sağlığı ABD Başkanı
  • Doç. Dr. İbrahim Akalın, Tıbbı Genetik ABD Başkanı
  • Doç. Dr. Selma Arıkan, Psikoloji ABD
  • Yrd. Doç. Dr. Doğan Arslan, İnteraktif Medya Tasarım ABD
  • Ressam Ayşe Nihan Uğuz

Üniversitemiz bünyesinde kurulan, Türkiye’nin nadir hastalıklar üzerine çalışma yürüten ilk ve tek öğrenci kulübü olan Nadir Hastalıklar Araştırma Kulübü’nün tanıtım videosunu buradan izleyebilirsiniz.