Üniversitemiz Hastanesinin İnme Merkezi Olma Yolunda Öğretim Üyelerimizden Dev Bir Adım Atıldı

19.06.2017

Üniversitemiz Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesinde ilk Orta Serebral Arter trombektomi işlemi gerceklestırılmesının heyecanı yaşandı. Üniversite hastanemize akut inme şikayeti ile gelen hastamız H.Y. (61) ye yapılan tetkikler sonucunda beyını besleyen ana damarlardan bir tanesınde tıkanıklık tespit edildi ve akut endovasküler tedavi planlandı. Hastamız ve yakınları hastanemizde ilk defa yapılacak bu girişimsel işlem hakkında bilgilendirilerek onayları alındı. 07 Haziran 2016 tarihinde Nörolojı Anabilimdalından Yrd.Doç.Dr.Hasan Hüseyin Karadeli ve Kardiyoloji Anabilimdalından Doç.Dr. Seref Kul tarafından anjiografi ünitesinde hastanemizin ilk Orta Serebral Arter Trombektomi işlemi (Beyin krizinde acil hayat kurtarıcı tedavi) başarıyla gerçekleştirildi ve hastamızın tıkalı ana beyın damarına  müdahale edilerek,o damarda tekrar akım sağlandı. Hastanemizin 44 yıllık tarihinde bir ilk olma özelliği taşıyan bu girişimle kapsamlı inme merkezi (compherensive stroke center) olma yolunda üniversite hastanemizde büyük bir hedef daha hayata geçirilmiş oldu.

Eylül 2016 dan ıtıbaren gelişmiş inme merkezi olmak hedefi ile yola cıkılmış oldugunu ifade eden Yrd. Doc. Dr. Hasan Hüseyin Karadeli; “9 aylık perıyotda oncelikle kendi servisimiz deki ekibimizin eğitimini tamamladık, nörolojı servisimizi ve yogun bakım unıtemızı tam olarak inme hastalarına tedavi verecek seviyeye getirdikten sonra hastane genelinde akut inme tedavisi hakkında bilinçlendirme farkındalık toplantıları düzenlemeye başladık. Bu eğitimler devam ederken anjıografi ünitesinde DSA (beyin anjıografi) gibi görünteleme ve  karotis stentleme gibi girisimsel tedavilere Noroloji ve Kardiyoloji ekibi beraber başladık. Bu süreçte 100 civarında DSA ve 60 civarinda başarılı karotis stentleme işleminden sonra akut inme tedavisi için altın standart olan OSA trombektomi işlemini başarı ile gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bilinçlendirme toplantılarının temel hedefi olan multidisipliner tedavi protokollerini oluşturmada cok hızla ilerliyoruz tabi ki bu süreçte bizle beraber yürüyen Kardiyoloji Anabılım dalı başkanı Prof. Dr. Mustafa Calışkan ve ekibine, Acil Servis Anabilim Dalı Başkanı Yrd.Doc. Dr. Kurtulus Aciksari ve ekibine, özellikle bu süreçte destegini hep en yakınımda hissettiğim Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Temel Tombul ve mesai arkadaslarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Rektörlük olarak ekipte yer alan öğretim üyelerimizi ve hastane çalışanlarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.