Üniversitemiz 2018-2019 Akademik Açılış Töreni Gerçekleştirildi

06.11.2018

Üniversitemiz 2018-2019 Akademik Açılış Töreni 5 Kasım Pazartesi günü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Prof. Dr. A. Haluk Dursun’un katılımıyla Aşık Paşa Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu Doç. Dr. Evren Daşdağ Hocamızın yaptığı törende Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Türk Musikisi bölümünden Doç. Dr. Ali Tan (Ney), Dr. Öğr. Üyesi Seda Tüfekçioğlu (Kanun) ve Öğr. Gör. Sami DURAL (Vokal) Hocalarımızın gerçekleştirdiği müzik dinletisi katılımcıların beğenisini kazandı.

Fakülte Dekanlarımız tarafından bölümlerine birincilikle yerleşen öğrencilerimize hediye takdiminin de yapıldığı törende bir konuşma gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman yaptığı konuşmada Üniversitemizin son yıllardaki gelişim ve büyüme grafiğine önemle vurgu yaparken, “2018-2019 eğitim öğretim yılının bizim için daha farklı bir anlamı var. Bir ay sonra, göreve başlamamızın üzerinden tam dört sene geçmiş olacak. Nereden nereye geldiğimize dair birkaç rakamdan bahsetmek isterim. Göreve başladığımızda 3 fakülte 6 bölümde öğrenci alırken, bugün 10 fakülte ve 40 farklı bölümde eğitim öğretim faaliyetimizi sürdürüyoruz. 7 ayrı yerleşkeye sahibiz. Öğrencilerimiz an itibarıyla 40 ayrı lisans, 43 ayrı yüksek lisans ve doktora programında eğitim görüyor. 5900 civarında lisans, 1800 civarında yüksek lisans öğrencimize, 695 akademik personel ve 165 idari personelle hizmet veriyoruz. Doluluk oranımız, öğrenci aldığımız günden bu yana her sene %100 olarak gerçekleşmektedir.” dedi. Konuşmasına devam eden Rektörümüz, “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana bir üniversitenin varoluşunu mümkün kılan en önemli iki unsurun öğrenciler ve akademisyenler olduğunu söyledik. Başta ben olmak üzere, tüm yönetim kademelerimiz bu iki önemli bileşene hizmet vermek, işlerini kolaylaştırmak; “öğrenme, öğretme, üretme ve uygulama” yolculuğunda bu unsurlara hız katmak için gayret ettik. Geride bıraktığımız dört sene sonunda; serbestiyet ve mesuliyet zemininde yapılan fikrî tartışmalarıyla özgür; değer, bilgi ve teknoloji üretimiyle özgün; inanç ve düşüncelere eşit ve adil yaklaşımıyla saygılı; bölgesine ve dünyaya ilgi duyma ve değer katma bilinciyle evrensel; kişisel huzur ve toplumsal refahı hedef alması itibarıyla gelişimci ve engelsiz; insan ve öğrenci merkezli yerleşkesi ve yaklaşımlarıyla sosyal bir üniversitenin adının ne olduğunu yar ve ağyar herkese gösterdiğimizi düşünüyorum. Bu ad “İstanbul Medeniyet Üniversitesi”dir.” cümleleriyle konuşmasını tamamladı.

Akademik Açılış Törenimize katılarak Üniversitemizi onurlandıran ve 2018-2019 akademik yılının açılış dersini veren Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. A. Haluk Dursun’un yaptığı içinde nice güzel açıklamalar, değerli bilgiler barındıran keyifli konuşmayı aşağıdaki videodan izlemenizi tavsiye ederiz.