Tıp Fakültemiz 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Sonu Akademik Genel Kurul Toplantısını Gerçekleştirdi

03.06.2017

1 Haziran 2017 tarihinde Güney Yerleşke Konferans Salonumuzda yapılan Tıp Fakültemizin 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Sonu Akademik Genel Kurul Toplantısına, Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fahri Ovalı ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Samastı, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Işıl Maral, Fakülte öğretim üyeleri ve Fakülte Sekreteri ile Fakülte Öğrenci Temsilcisi katıldı.

Dekan Prof. Dr. Mustafa Samastı’nın açılış konuşması ile başlayan etkinlikte; Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Işıl Maral, Tıp Fakültesi’nin 2016-2017 akademik yılındaki çalışma ve etkinlikleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Hastanemizdeki eğitimin koordinasyonuyla ilgili faaliyetleri aktaran Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gürhan Baş ve Tıp Fakültesi öğrencilerinin sorun ve taleplerini ileten Fakülte öğrenci temsilcisi Emir İbrahim Gökmen’in konuşmalarının ardından, Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Daşdağ, Dahili Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Salih Gürel ve Cerrahi Tıp Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muhammet Tekin de bölümlerinin faaliyetlerini anlattı ve bir sonraki akademik yıl için öngörülerini dile getirdiler.

Akademik Genel Kurul Toplantısında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman da konuşmasında son 2,5 yılda Tıp Fakültemizde yaşanan gelişmelere vurgu yaparak en önemli unsur olan insan kaynağı ve akademisyenlerin kalitesinin öneminden bahsetti. Öte yandan en büyük eksiğimizin fiziki mekân ve donanım gibi somut ihtiyaçlar olduğunu belirten Rektörümüz, yeni hastane binamızın yaklaşık 1 yıl sonra devreye gireceğinin, inşası devam eden Laboratuvarımızın da yıl sonunda tamamlanacağının müjdesini vererek Tıp Fakültemizin eğitim alanındaki en önemli fiziki ihtiyaçlarının büyük ölçüde çözümlenmiş olacağını belirtti. Rektörümüz ayrıca SGK’dan henüz devralma aşamasında olduğumuz yeni bir arazide de Otizm Uygulama ve Araştırma Merkezimizin faaliyete geçeceğini, yeni bir Sağlık ve Tıp Tarihi Müzesi kurulacağını ve yataklı bir Psikiyatri Kliniği’nin de Üniversitemiz bünyesinde açılacağını müjdeledi. Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman, önümüzdeki yıllarda daha da güçlü ve dinamik bir Tıp Fakültemizin olacağını belirtti ve bu akademik yıl gibi gelecek akademik yılların da hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak sözlerine son verdi.