Tahir Çağın’ın Seminer Dizisinin İlk Oturumu Üniversitemizde Gerçekleştirilecek

15.06.2017

Texas A&M Üniversitesinden, Türkiye'deki araştırmacılarla akademik çalışma işbirliğine açık değerli bir araştırmacı olan Prof. Dr. Tahir ÇAĞIN'ın seminer dizisi, Üniversitemizin de ortak olduğu bir komisyonca 19-21 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. İlk seminer oturumu 19.06.2017 tarihinde, güney yerleşkemizde yer alan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Amfisinde saat 14:00’da yapılacaktır.

Tahir Çağın Texas A&M Üniversitesinde Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Malzeme BilimiProfesörü olarak çalışmaktadır. Tahir Çağın Ortadoğu Teknik Üniversitesinde Fizik alanında Lisans ve Yüksek Lisans eğitimini yapmıştır. 1988’de Clemson Üniversitesinde Fizik Doktoru unvanını aldıktan sonra Amerika’da üniversite, enstitü ve araştırma merkelerinde çalışmış (Houston Üniversitesi, Wright Patterson Araştırma Laboratuarı, California Teknoloji Enstitüsü ve Pasadena Araştırma Merkezi) 2005 yılında Kimya Profesörü olarak Texas A&M Üniversitesine geçmiştir. Tahir Çağın, klasik ve kuantum temelli fiziksel kimyanın çeşitli nano-malzeme bilimine ve mühendislik problemlerine uygulanması alanlarında çalışmalar yapmıştır. Nona-teknoloji üzerine yaptığı çalışmalarından dolayı 1999 yılında Nano-teknoloji alanında Feyman Ödülüne layık görülmüştür. Araştırma alanları şunlardır: Collective/complex phenomena at the nanoscale; functional materials for nanoscale applications, carbon nanotubes for nano-electronics, sensor, NEMS applications; ferro- and piezoelectric materials; wetting, nanofluidics, nano-tribology, interfaces of organic-inorganic materials; transport in the nanoscale; de novo multi scale alloy design; nano-mechanics (dots, wires, and thin films)

Tahir Çağın’ın Üniversitemizdeki sunumuyla ilgili bilgiler şu şekildedir:

“Polimer ve Organik Yapılarda Piezoelektrik Davranım - Bükülebilir Elektronikte Kullanımları” (Piezoelectricity in Polymers and Organic Materials - Their Useability in Flexible Elecronics)

Yer: C-02-02 Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Amfisi – Güney Kampüs

Tarih: 19 Haziran 2017, Pazartesi