Sersem Kocanın Kurnaz Karısı Tiyatro Oyunu 22 Kasım'da Üniversitemizde

08.11.2018

Türkiye tiyatrosunun en önemli oyun yazarlarından biri olan Haldun Taner’in Sersem Kocanın Kurnaz Karısı adlı oyunu Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü başkanı Doktor Öğretim Üyesi Rüstem Mürseloğlu tarafından sahneleniyor. Oyuncular, Mürseloğu’nun danışmanlığını yaptığı üniversite tiyatro kulübü öğrencilerinden oluşuyor.

Sersem Kocanın Kurnaz Karısı adlı oyun, Tanzimat Dönemi’nden itibaren tiyatromuzun karşılaştığı durumları komik bir üslupla dile getiriyor. Batı tarzı tiyatroyu icra etmeye çalışan Fasülyecihan ile geleneksel tiyatro biçimini önemseyen (tuluat tiyatrosu) Küçük İsmail Efendi arasındaki çatışmadan kaynaklanan durumlar oyunda komik unsurlarla karşımıza çıkıyor. Oyun özellikle Tanzimat ile başlayan ve cumhuriyetin ilanından sonra da devam edecek tiyatromuzdaki “kimlik” sorunsalı üzerine düşünmemize de olanak tanıyor.

Batılı anlamda tiyatroyla geleneksel tiyatroyu sentezlemeye çalışan Haldun Taner’in, tiyatro dünyasını ve yazımını anlamak için okunması/izlenmesi gereken, en önemli eserlerinden biri olan Sersem Kocanın Kurnaz Karısı oyunu 22 Kasım Perşembe günü saat 14:00'da Üniversitemiz Aşık Paşa Konferans Salonunda sergilenecek.