Rektörlüğümüzün 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü Mesajı

18.03.2018

Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıldönümünde, vatan toprağını müdafaa ederken can veren bütün şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyoruz. 103 yıl önce Çanakkale’de büyük bir zafer kazanarak Kurtuluş Mücadelesinde milletimize bağımsızlık ilhamı aşılamış kahraman gazilerimizi de minnet ve şükranla yad ediyoruz.

Bugün de aynı ruhu yaşatmakta olan kahraman ordumuz ve milletimiz terörle mücadele kapsamında vatan toprağında gözü olan düşmana karşı azim ve kararlılıkla mücadeleyi sürdürmektedir. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı, düşmanların emellerini akim bırakmak üzere, Milletin ordusuyla yekvücut olup gereken cevabı verdiği bir mücadele alanıdır.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi olarak, yetiştirdiğimiz ve yetiştireceğimiz genç kuşaklara aynı ilhamı özümsetmek suretiyle, Çanakkale'de kazanılan emsalsiz zaferin açtığı yolda ilerlemeye devam edeceğiz. 18. Mart Şehitleri anma günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıldönümünde, bir kez daha, bütün şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörlüğü