Ortaklık, TÜBİTAK’ta Başarı Getirdi

07.03.2018

Üniversitemiz ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlenen Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında Tıp Fakültemiz Tıbbi Genetik Anabilim Dalı öğretim üyemiz  Doç. Dr. İbrahim AKALIN ve öğrencilerimizin yer aldığı proje   TÜBİTAK 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında ilk basamakta seçilerek TÜBİTAK Sergisine katılmaya hak kazandı.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencisi Arife DEMİRCİ ve 9. sınıf öğrencisi Mehmet Sertaç ÇEKÜÇ'ün Biyoloji öğretmenleri Sayın Sevil Aşkın ile Fakültemiz Tıbbi Genetik Anabilim Dalı öğretim üyemiz  Doç.Dr.İbrahim AKALIN'ın danışmanlığında sırasıyla; "Yüksek Ellajik Asit İçerikli Ahududu (Rubus İdaeus) Ekstraktının Nöroblastom Hücre Serilerindeki (SH-SY5Y) Apoptotik miRNA Elspresyonlarına Etkisi" ve “Horoz İbiği (Celosia Argentea) Bitkisinin Düşük Konsantrasyonlu Betalein Türevli Ekstersinin Nöroblastom  (SH-SY5Y) hücrelerinde apoptotik Davranışlarının Araştırılması” başlıklı proje çalışmaları TÜBİTAK 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması seçmelerine göre TÜBİTAK Sergisine katılacak.

Gebze Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut DURMUŞ’un da Elajik asit ve Betalein ekstresi izolasyonlarına katkı sağladığı çalışmanın hücre kültürü, apoptoz ve miRNA ekspresyon çalışmalarını  Tıp Fakültemiz Tıbbi Genetik Anabilim Dalında ve Proje Makinesi Fakültemiz Dönem III öğrencilerimizden Salih YILDIRIM, Nur DURCANOĞLU  ve Gizem AKTEMUR’un da katkıları ile Kartal İHL öğrencileri gerçekleştirdi.

Projelerin Tübitak Tarafından başarılı bulunması nedeni ile Kartal İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü tarafından Gebze Teknik Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Mahmut DURMUŞ’a ve öğretim üyemiz Doç Dr. İbrahim AKALIN’a teşekkür toplantısı düzenlendi ve hediye takdimi yapıldı.

TÜBİTAK Proje yarışmasında üstün gayretleri ile başarı gösteren Kartal İmam Hatip Lisesi öğretmeni ile öğrencilerini,  öğretim üyemizi ve proje makinesi ekibi Tıp Fakültemiz öğrencilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.