Öğrencilerimiz Bir Kez Daha Sektör Öncüleriyle Buluştu

25.04.2017

24 Nisan 2017 Pazartesi günü Güney Yerleşke Konferans Salonumuzda düzenlenen “KariyerX: Geleceğine Yön Ver” etkinliğimizde öğrencilerimiz bir kez daha farklı sektörlerin temsilcileri ile bir araya geldi. Öğrencilerimizin kariyer planlarına yön vermek ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunulmak amacı ile Üniversitemiz IEEE Öğrenci Topluluğunca organize edilen etkinlikte; açılış konuşmalarını IEEE Öğrenci Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Enes Kıymık, Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı Gençlik Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Şener ve Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman yaptı.

Rektörümüz konuşmasında böyle güzel bir projenin ilk etkinliğinin Üniversitemizde, özellikle de içimizden çıkan öğrenci arkadaşlarımız tarafından yapılmasının bizim için çok sevindirici olduğunu belirterek kariyerin bir öğrenciyken kendisi için ifade ettiği manaları açıkladı ve yıllar içinde kariyer kavramının ve kariyer planlamanın kazandığı önemi vurguladı. Bu bağlamda Üniversitemizde Kariyer Geliştirme Koordinatörlüğümüzün kurulduğunu ve öğrencilere kariyer planlamada destek verdiğini belirten Rektörümüz, değerli konuşmacıların katıldığı toplantının, kariyerleri konusunda aklında net bir fikir olmayan genç arkadaşlarımızın ufuklarının açılmasına ve kariyerlerini daha doğru bir biçimde planlamalarına yardımcı olmasını ümit ettiğini söyledi.

Farklı alanlara hitap eden zengin içerikli KariyerX etkinliğine Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Koca, Sağlık Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Keleş, YTU Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Serdar İbrahimcioğlu, Sentez Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Sezgin ve CERN’e giren ilk tıp öğrencisi Ahmet Serdar Mutluer konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlik sonunda katılımcılara sertifika beraberinde çekilişle sürpriz hediyeler verildi.