Lisansüstü Programlarımıza Yoğun İlgi

12.07.2017

2017-2018 Akademik yılı Güz dönemi için Enstitülerimizde açılan Lisansüstü programlarımız için açılan kontenjanlara yoğun başvuru oldu. Fen Bilimleri Enstitümüzün açtığı Mühendislik Tezli Yüksek Lisans programı için toplam 20 kontenjana 295 öğrenci başvururken, Sosyal Bilimler Enstitümüzde rekor, toplam 23 öğrenci kontenjanı için 214 başvuru alan Uluslararası İlişkiler Tezli Yüksek Lisans programında oldu.

Genel olarak tüm Enstitülerimizde en çok ilgi gören programlarımız Tezli Yüksek Lisans programları oldu. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Uluslararası İlişkiler Tezli Yüksek Lisans Programından sonra en çok başvuru alan programlarımız arasında 20 kontenjana 175 başvuru alan İşletme Tezli Yüksek Lisans Programı, Türk ve yabancı uyruklu olarak toplam 32 kontenjana 154 başvurunun yapıldığı Özel Hukuk Türkçe Tezli Yüksek Lisans Programı, toplam 25 kontenjana 117 öğrencinin başvurduğu İktisat Tezli Yüksek Lisans Programı, 28 kontenjan için 105 başvuru alan Tarih Tezli Yüksek Lisans Programı ve 15 kontenjana toplam 83 başvurunun yapıldığı Türk Dili ve Edebiyatı Tezli Yüksek Lisans Programı yer alıyor. Öte yandan Fen Bilimleri Enstitümüzün açtığı programlardan, Mühendislik Tezli Yüksek Lisans programından sonra en çok başvuru alan programlar ise 20 kişilik kontenjana 119 başvuruyla Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı ve 15 öğrenci kontenjanına yapılan 64 başvuruyla Çevre ve Enerji Sistemleri Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı oldu.

Doktora programlarımız arasında en yoğun başvurunun yapıldığı programlar, Sosyal Bilimler Enstitümüzün açtığı 80 öğrencinin başvurduğu ve aralarından 18’inin kabul edileceği Uluslararası İlişkiler Doktora programı, 18 kontenjana 46 öğrencinin başvurduğu Tarih Doktora programı, 12 kontenjan için 43 başvuru alan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Doktora programı ile 15 kişilik kontenjana 36 kişinin başvurduğu Türk Dili ve Edebiyatı Doktora programı oldu.

Tezsiz yüksek lisans programlarımız da öğrencilerin ilgi odağındaydı. Sosyal Bilimler Enstitümüzün İşletme Tezsiz Yüksek Lisans programı 134 başvuru ile rekor düzeyde başvuru alırken, onu takip eden diğer programlar 78 başvuruyla Uluslararası Ticaret ve Yatırım Yönetimi, 74 başvuruyla Kamu Yönetimi, 64 başvuruyla Yönetim Ekonomisi, 63 başvuruyla Uluslararası İlişkiler ve 60 başvuruyla Yerel Yönetimler ve Şehircilik Tezsiz Yüksek Lisans programları oldu. Fen Bilimleri Enstitümüzün Tezsiz Yüksek Lisans programlarında da rekor 177 başvuruyla yine Mühendislik Yönetimi programının olurken, İş Sağlığı ve Güvenliği Tezsiz Yüksek Lisans programı da 104 başvuru aldı.

Yazılı sınav ve mülakatların devam ettiği bu dönemde başvuran tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.