İstanbul Cumhuriyet Başsavcımız İrfan Fidan’ı Üniversitemizde Ağırladık

16.03.2018

Hukuk Fakültemiz ve Uluslararası Hukuk Kulübü Öğrenci Topluluğumuzun ortak etkinliğinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcımız İrfan Fidan “Hukukçuların Savcılık Mesleği Söyleşisi” etkinliğinde üniversitemizin misafiri oldu.

Etkinlik öncesinde Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman, Fidan’ı makamında ağırladı. Üniversite üst yönetimimizin de hazır bulunduğu ve samimi bir sohbet ortamı şeklinde gerçekleşen görüşmede gündeme dair önemli konular istişare edildi. Rektör Hocamız, görüşme sonunda Fidan’a üniversite yayınlarımız arasından çıkan İslam Ceza Hukuku ve Görsellerle 27 Mayıs 1960 Darbesi kitaplarını hediye etti.

Rektörlük binamızdaki görüşme sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Üniversitemiz Aşık Paşa Konferans Salonu’nda çoğu Hukuk Fakültesi öğrencilerimizden oluşan bir topluluğa hitap etti. Hukuk Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Refik Korkusuz’un moderatörlüğünü yaptığı söyleşide Fidan, öğrencilik yıllarından başlayıp Cumhuriyet Başsavcılığına giden kariyerinin önemli dönüm noktalarını öğrencilerimiz ile paylaştı.

Avukatlık, hâkimlik ve savcılık meslekleri ve bu mesleklere ilişkin süreçler hakkında birçok önemli bilgi paylaşan Fidan, öğrencilerimize gelecek kariyerlerinde hangi işi seçerlerse seçsinler bu ülkenin bir bireyi olarak aldıkları her görevde en iyi şekilde çalışmaları gerektiği tavsiyesinde bulundu. Gündeme dair soru ve cevaplarla gelişen söyleşi plaket takdimi ile son buldu.