Doç. Dr. Ali Tan ile “Ney Dinletileri”

06.03.2018

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Türk Mûsikîsi Bölümü’nün düzenlediği Doç. Dr. Ali Tan ile “Ney Dinletileri” adlı etkinlik serisinin ilki 2 Mart Cuma günü saat 19.00’da Rektörümüz Prof. Dr. İhsan Karaman’ın da katılımıyla İstanbul Medeniyet Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (İSMAM) gerçekleşti. Konserde icra edilen eserlerden bazıları Tanbûrî Ali Efendi’nin Sûzidil Peşrevi, Cinuçen Tanrıkorur ’un Sûzidil Saz Semaisi, Salih Dede’nin  Acemaşîrân Peşrevi idi. Ayrıca Türk Mûsikîsi Bölümü ney öğrencileri de son bölümde Doç. Dr. Ali Tan ile birlikte üç eser icra etmişlerdir. Bir sonraki ney dinletisi 6 Nisan Cuma günü saat 19.00’da İSMAM’ da gerçekleşecektir.