Daha 7 Yaşındayız Ama İlk 10’a Girdik Bile

21.08.2017

2017 Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversitemizin devlet üniversiteleri içerisindeki sıralamaları belli oldu. Kuruluşunun üzerinden henüz 7 sene geçmesine rağmen üniversitemiz birçok bölüm sıralamasında ilk 10 devlet üniversitesi içerisinde yer aldı.

Tıp 11. Sırada

Tıp Fakültemiz 2017 yılı Türkiye geneli Tıp Fakülteleri yerleştirme sıralamasına göre tüm devlet üniversiteleri arasında 11. sırayı aldı ve %100 doluluk oranını yakaladı.

Tarih Bölümü İlk 10’da

Edebiyat Fakültemizde İngilizce Tarih bölümü ilk üçe girmeyi başarırken, ilk ona giren diğer bölümlerimizin sıralaması Tarih (8. sıra), Bilgi Belge Yönetimi (6. sıra), Felsefe (9. sıra), Sosyoloji (10. sıra) şeklinde gerçekleşti. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümümüz 13. sırada yer alırken ilk defa öğrenci alan Psikoloji Bölümümüz 407 taban puanla 8. sıraya yerleşti.

Mühendislik Fakültemizden Büyük Atak

Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümümüz tüm devlet üniversiteleri içerisinde 8. Sırada yer alırken, Fizik Mühendisliği bölümümüz bu alanda öğrenci alan üniversiteler arasında ilk 4’te yer aldı. Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce) bölümümüz ise %100 doluluk oranı tutturmasının yanında 343 taban puanı ile iyi bir ivme yakaladı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi için İlklerin Yılı

Bu sene Sosyal Hizmet ve Sağlık Yönetimi bölümlerine ilk kez öğrenci alan Sağlık Bilimleri Fakültemiz, Hemşirelik bölümünde tüm devlet üniversiteler arasında ilk sıralarda yer alarak başarısını devam ettirdi. Tüm bölümlerinde %100 doluluk oranını yakalayan fakültemiz yeni açılan Sosyal Hizmet bölümü özelinde tüm üniversiteler arasında ilk 10’a girdi.

Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne Yoğun İlgi

Siyasal Bilgiler Fakültesi içerisinde yer alan İşletme, İktisat, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İngilizce) bölümlerimiz tüm devlet üniversiteleri içerisinde ilk 10’a girmeyi başardı.

Hukuk Fakültemizin Yükselişi Sürüyor

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi geçmiş senelerde gösterdiği %100 doluluk oranı ve yükselen ivme başarısını devam ettirerek, devlet üniversiteleri Hukuk Fakülteleri arasında 430 taban puanıyla 12. Sırada yer aldı.

Eğitim Bilimlerinden Yeni Bölümler

Eğitim Bilimleri Fakültesi bu sene ilk kez öğrenci aldığı İlköğretim Matematik Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerinde büyük bir başarı gösterdi. İlköğretim Matematik Öğretmenliği’nde 345, İngilizce Öğretmenliği’nde 412 ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünde 398 taban puanla öğrenci alan bu bölümlerimiz hem %100 doluluk oranına ulaştı, hem de ilk 20 içerisinde yer aldı.

Turizm Fakültemizden Büyük Başarı

Bu sene Gastronomi bölümüne ilk kez öğrenci alan Turizm Fakültemiz, tüm Gastronomi bölümleri içerisinde ilk beşe girmeyi başardı. Yine, bu sene ikinci kez öğrenci alan Turizm İşletmeciliği bölümümüz tüm devlet Turizm işletmeciliği bölümlerinde ikinci sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

Yeni akademik yılda 1.492 yeni lisans öğrencimize merhaba diyecek üniversitemizde 8 ilave bölümle beraber toplamda 26 program yer alacak. Tüm öğrencilerimize huzurlu, başarılı ve verimli bir sene diliyoruz.