Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde "2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni"ndeydik

02.10.2017

2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da teşrifleriyle YÖK himayesinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirildi. 26 Eylül 2017 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen törene tüm üniversite rektörlerinin yanı sıra ilgili Bakanlar, ilgili Kurum Başkanları, Büyükelçiler, devlet protokolünden birçok kişi ile üniversiteleri temsilen belli sayıda akademisyen, öğrenci konseyi başkanları ve öğrenciler katıldı. ‘’Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi" kapsamında belirlenen araştırma üniversiteleri de Cumhurbaşkanımız tarafından ilk kez bu törende açıklandı.

Törene Üniversitemizi temsilen Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mustafa Çiçekler, Prof. Dr. Ahmet Cihan ve Prof. Dr. Hüsnü Ovalı, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Emine Can, Tıp Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Mustafa Samastı, Sağlık Bilimleri Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Ayşe Okanlı, Sağlık Bilimleri Enstitümüzün Müdürü Prof. Dr. Mahmut Tayyar Kalcıoğlu, Sosyal Bilimler Enstitümüzün Müdürü Prof. Dr. İsmail Güleç ve Tıp Fakültesi Senato Üyemiz Prof. Dr. Aytekin Oğuz hocalarımız katıldı. Hocalarımızla birlikte törene katılan öğrencilerimiz ise Öğrenci Konsey Başkanı Ahmet Burak Akşi̇t, Konsey Başkan Yrd. Özkan Rahim Yıldırır, Konsey Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Başkanı Aslıhan Yesir, Hürriyet ve Adalet İnsiyatifi Topluluk Başkanı Ayşe Şirin ve Konsey Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Bölüm Başkanı Tayyip Arslan idi.

Törende YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan birer konuşma gerçekleştirdi. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategoride çeşitli üniversitelere ödüller verildi.

Tören sırasında ve sonrasında öğrencilerimiz, hocalarımızla hatıra fotoğrafları çektirdiler.