Çok Engellilik Arama Toplantısı (Multiple Disabilities Calling Meeting) Gerçekleştirildi

15.05.2018

Eğitim Bilimleri Fakültemiz ile Ayşe Nurtaç Sözbir Günebakan Çok Engelli Görmeyen Çocuklar ve Ailelerine Destek Derneği ve Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü işbirliğiyle, 3-4 Mayıs 2018 tarihlerinde İMÜ Cevizli Kartal Yerleşkesi'nde Çok Engellilik Arama Toplantısı gerçekleştirildi.

Yurt içinden ve yurt dışından 70’i aşkın  akademisyen, öğretmen, sağlık çalışanı ve ailenin katıldığı toplantı, 3 Mayıs 2018 tarihinde yurtdışından 7 konuşmacının yer aldığı panelle başladı. Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet AKIN’ın açılış konuşmasını yaptığı ve moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Emine AYYILDIZ’ın üstlendiği “Çok Engellilik: Dünyadaki Uygulamalar ve Bakış Açıları/ Multiple Disabilities: Implementations and Perspectives from the World” başlıklı panelde katılımcılar ülkelerindeki çok engelli bireylere sağlanan hizmetler hakkında bilgi verdi. İlk gün öğleden sonra ve ikinci gün sabah oturumlarında aşağıdaki 4 tema hakkında arama toplantıları gerçekleştirildi:

1. Erken Çocukluk Eğitimi ve Erken Müdahale Hizmetleri
  2. Eğitimin İyileştirilmesi ve Müfredat Geliştirme
  3. Sağlık ve Eğitim Politikaları ve Düzenlemeler
  4. İletişim

Oturum başkanlarının arama toplantılarında paylaşılanları aktardıkları kapanış toplantısının ardından etkinlik sona erdi.