Kadim Arap Seyyahların Gözünde Çin

03.05.2018

Üniversitesimiz Edebiyat Fakültesi'nin organize edeceği  Çin - Arap Dünyası İlişkilerinin Tarihi Üzerine Bir Konferans ve Sohbet: Kadim Arap Seyyahların Gözünde Çin etkinliği  3 Mayıs 2018, tarihinde 10:00 – 12:00 saatleri arasında Güney Kampüsü, B blok, 2. Kat, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Konferans Salonunda düzenlenecektir.

Doçent Dr. Seid Ma Yanzhe tarafından Arapça verilecek olan bu konferansta eski Arap seyyahlarının Çin’le ilgili izlenimleri otantik kaynaklara dayanılarak anlatılacaktır. Konferansta ayrıca lengüistik, Zen Budizmi, İngilizce, Yabancılara Çince öğretimi gibi dallarda ihtisası bulunan Çin asıllı beş profesör de hazır olacaktır. Diğer konukların soru-cevap ve sohbet dili İngilizcedir.