İstanbul ACT Günleri

22.09.2017

Üçüncü Kuşak Bilişsel-Davranışçı Terapiler’in öncü yaklaşımı olan Kabul ve Kararlılık Terapisi (Acceptance and Commitment Therapy-ACT) insan zihninin nasıl çalıştığına dair yapılan bilimsel araştırmalara dayanan yeni ve güçlü bir psikoterapidir. ACT’in temel olarak iki odağı vardır: Zengin,  dolu ve anlamlı bir hayata ulaşmakta insana yardımcı olmak ve acı veren düşünce ve duyguların bu yolda insana engel olmadığını, bilakis insan varoluşunun anlamlı bir parçası olduklarını vurgulamak. Bu yaklaşımla ACT, insan ızdırabının dindirilmesini amaçlayan yeni bir bakış açısını da önermektedir. ACT terapistleri olarak yaşamımızda tecrübe ettiğimiz acının, eğer kendisine kulak kesilebilirsek, yürümek istediğimiz yolda bize rehberlik edebileceğine inanıyoruz.

Bağlamsal Davranışçı Bilimler Derneği (ABD) Türkiye Temsilciliği ve Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği olarak; insana ve acısına önem veren, danışanları, hastaları ve kendisi için daha anlamlı, dolu dolu bir hayat yaşamayı kendine şiar edinen ruh sağlığı profesyonellerini ve öğrencilerimizi 22-24 Eylül 2017’de Üniversitemiz Güney Yerleşkede C-Blok Konferans Salonu ve dersliklerde düzenleyeceğimiz 1.ACT Günleri’ne davet ediyoruz. ACT ve RFT (Relational Frame Theory- İlişkisel Çerçeve Kuramı) alanında dünyanın önde gelen eğitimcilerini de misafir edeceğimiz toplantımızın bilimsel program ve diğer ayrıntıları için www.actgunleri2017.org adresini takip edebilir, psikiyatri ABD’dan Yrd. Doç. Dr. Hasan Turan Karatepe (htkaratepe@yahoo.com) ile iletişime geçebilirsiniz.