Üniversitemiz Senatosunun Zeytin Dalı Harekâtı Bildirisi

01.02.2018

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Senatosu olarak, kahraman ordumuzun 20 Ocak 2018 tarihinde başlatmış olduğu Zeytin Dalı Harekâtını, milletimizin güvenliğini temine yönelik bir barış ve huzur girişimi olarak değerlendiriyor, aziz milletimizle beraber operasyonun her aşamasında devletimizin yanında olduğumuzu açıkça ilan ediyoruz.

Zeytin Dalı Harekâtı’nın, sivillere yönelik hassasiyet, teröre karşı kararlılık ve diplomatik başarı açısından örnek bir askeri operasyon olarak tarihe geçeceğine inanıyoruz. Devlet millet bütünleşmesinin en güzel örneklerinden birisinin sergilendiği bu harekât, terör belası ile ülkemizi köşeye sıkıştırma şeklindeki uluslararası kumpası boşa çıkartacak ve uzun zamandır şiddet sarmalında acı çeken bölge insanına yeniden huzur getirecektir.

Hal böyleyken, bir barış operasyonu olan Zeytin Dalı Harekâtı’na karşı sorumsuz açıklamalar yapan Türk Tabipler Birliği, Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği ve sözde aydınları kınıyoruz. “Savaş seviciliği” gibi sakil ifadelerle devlet ve milletini aşağılayan bu meslek birlikleri adına yapılan terör sevici açıklamalar milletimizi yaralamış, söz konusu örgütlerin üst yönetimlerinin milletimizin ruh, kimlik ve değerlerinden ne kadar kopuk olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu nazik süreçte “savaşa hayır” kisvesi altında devletin ve milletin kendini savunma hakkına karşı çıkmanın, masum insanların canına, malına, ırzına tasallut eden terör örgütlerine “evet” demekten farkı yoktur.

Zeytin Dalı Harekâtı’nda hayatları pahasına mücadele eden kahraman ordumuzun her kademedeki mensuplarına, tebriklerimizle başarılar diliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar niyaz ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.