Öğretim Üyesi Alım İlanı (29.11.2017 tarihli)

29.11.2017

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz Edebiyat ve Eğitim Bilimleri Fakültelerine 2547 sayılı Kanunun ilgili maddeleri uyarınca öğretim üyeleri (Yardımcı Doçent ) alınacaktır.

Yardımcı Doçent kadroları için; Söz konusu kadrolar daimi statüde olup 2547 sayılı Kanun’un 23. Maddesinde belirtilen şartlar ile Üniversitemiz Senatosunun 01.02.2017 tarih ve 2017/04 sayılı kararında belirtilen Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesinde aranan asgari koşullara haiz adayların başvuracakları Bölüm ve Anabilim Dalını belirttikleri müracaat dilekçelerine özgeçmişlerini, 3 adet fotoğraflarını, nüfus cüzdan suretlerini, resmi kurumlarca onaylanmış doktora ve doçentlik belgelerini bilimsel yayınlarını, kongre-konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları ve eğitim-öğretim faaliyetlerini kapsayan Dört (4) adet dosya ile aynı sayıdaki özgeçmiş ve eserlerini içeren elektronik ortamdaki CD’leri teslim etmeleri gerekmektedir.

Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların yabancı dil sınav tarihi, müracaat tarihinin bitiminde ayrıca ilan edilecektir.

Fakülte

Bölümü

Anabilim Dalı

Unvanı

Der.

Adedi

Nitelik

Türk Dili ve Edebiyatı

Eski Türk Edebiyatı

1

Eski Türk Edebiyatı alanında doktora yapmış olmak.

Sosyoloji

Kurumlar Sosyolojisi

5

1

Kurum sosyolojisi, tarihsel sosyoloji alanında çalışmalar yapmış olmak. İngilizce ders verebilme şartını sağlamış olmak.

Sosyoloji

Uygulamalı Sosyoloji

3

1

Modernleşme, kent ve kültür ilişkileri konusunda çalışmaları olmak. İngilizce ders verebilme şartını sağlamış olmak.

Bilim Tarihi

5

1

Bilim Tarihi alanında doktora yapmış olmak. İslami dönem astronomi tarihi konusunda çalışmalar yapmış olmak.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

1

Manevi rehberlik ve danışmanlık alanında çalışmalar yapmış olmak.

Yabancı Diller Eğitimi

İngiliz Dili Eğitimi

3

1

Eğitimsel ve uygulamalı dilbilim alanında doktora yapmış olmak. Öğretmen yetiştirme ve konuşma çözümlemesi konularında çalışmaları olmak.

Temel Eğitim

Okul Öncesi Eğitimi

1

Okul öncesi eğitim alanında doktora yapmış olmak. Erken çocukluk dönemi özel eğitimi alanında çalışmalar yapmış olmak.

Müracaat süresi, ilanın yayın tarihinden itibaren 15 gündür.

• Yardımcı Doçent başvuruları ilgili Fakültelere şahsen yapılacaktır.
  • Posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.
  • Doçent unvanı olanlar Yardımcı Doçent kadrolarına başvuramazlar.
  • Adaylar şartlarını sağladığı sadece 1 (bir) adet ilana başvuru yapabilirler.
  • Adaylar, müracaatla ilgili her türlü bilgiyi ilgili Fakültelerden sağlayabilirler.

Başvuru adresi:

Dumlupınar Mah. D-100 Karayolu No:98 Kadıköy/İSTANBUL (Güney Yerleşkesi B Blok)

Tel: 0 216 280 26 26 (Edebiyat Fak.)

Atalar Mah. Şehit Hakan Kurban Cad. 34862 Cevizli-KARTAL/İSTANBUL (Kartal Cevizli Yerleşkesi)

Tel: 0 216 280 23 56 (Eğitim Bilimleri Fak.)

“İlan 29.11.2017 tarihli Star Gazetesinde yayımlanmış olup, son başvuru tarihi 13.12.2017 tarihi mesai bitimidir. (Mesai saati 16:30’da bitmektedir.)

Yardımcı Doçent Kadrosu Başvuru dilekçesine buradan ulaşabilirsiniz.

Öğretim Üyesi Kadrolarına Atamalarda Ve Akademik Yükseltmelerde Aranan Asgari Koşulların Sağlandığına İlişkin Bildirim Ve Değerlendirme Formuna (Yardımcı Doçent Kadrosu İçin) buradan ulaşabilirsiniz.

Not: Bilim Jürisi Dosya Gönderim Ücreti:100 TL

Vakıfbank Altunizade Şubesi

IBAN:TR880001500158007298405913 nolu hesaba yatırılarak dekontunun başvuru dilekçesi ekine eklenmesi gerekmektedir.