Mugla Journal of Science and Technology

23.05.2018

Muğla Stkı Koçman Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü hakemli dergisi olan Mugla Journal of Science and Technology, TÜBİTAK ULAKBİM Veri Tabanı Değerlendirme Komitesinin 09.03.2018 tarih ve 40 sayılı toplantısında Dergi Değerlendirme Kriterleri doğrultusunda değerlendirilerek, derginin ilgili kriterleri sağladığı sonucuna varılmış ve 2017 yılından itibaren dizinlenmesi uygun görülerek Protokol imzalanmıştır.

Böylece dergimiz, TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin Mühendislik ve Temel Bilimler Veri Tabanına yerleşerek önemli bir başarı göstermiştir. TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin kapsamında dizinlenen dergilerde yayım yapma şartı, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından 2016 Aralık Döneminden itibaren uygulanmak üzere Doçentlik Başvuru Şartları arasına ve akademik teşvik yönergesinde puanlanan dergiler kapsamına alınmıştır.

2015 yılında yayın hayatına giren dergimizin uluslararası alanda tanınmasına yönelik çalışmalar devam etmekte olup, Web of Science (WoS) Core Collection veri tabanları tarafından taranabilmesi için de gerekli başvurular yapılmıştır.         DergiPark platformunda "Mugla Journal of Science and Technology" adıyla http://dergipark.gov. tr/muglajsci adresinden erişilebilmektedir.